In umbra pasilor tai-Vitali Cipileaga

Vreau sa precizez ca sunt genul care nu se repede sa citeasca o noua aparitie doar pentru ca e proclamata best seller. Ca si in cazul oamenilor, imi aleg cartile in functie de ce simt si am considerat mereu ca acestea ajung in viata mea exact cand trebuie, cand am nivelul de intelegere si viziunile potrivite pentru a le percepe corect si complet.

Recunosc de asemenea ca am citit fragmente razlete, absolut intamplator din volum, pe diferite pagini. Ca si cum aceasta trebuia citita, tot aveam in fata ochilor paragrafe cheie care m-au incitat spre lectura.

La prima vedere o lectura usoara, accesibila dar cu o intriga foarte interesanta. Faptul ca pentru prima jumatate a cartii nu am putut anticipa actiunea, m-a captivat. De la un punct incolo, am reusit sa empatizez si sa ma conectez, anticipand dezvaluirile, fapt ce iarasi m-a captivat in a continua lectura pentru a avea o confirmare…sau nu. Astfel ca, jumatate surprinzatoare, jumatate previzibila, cartea m-a captivat o dupa-amiaza de duminica, la finalul careia am ramas cu un placut sentiment de timp petrecut spre folosul sufletului.

Volumul e presarat cu mici afirmatii , ce prilejuiesc revelatii profunde si in care ( banuiesc ) majoritatea cititorilor se pot regasi:

-Lumea nu e numai soare și zâmbet, frumusețea clipei pe care o trăim constă în diversitatea de care avem parte. Poți fi furioasă, zâmbitoare, enervată, poți fi orice vrei tu să fii. Nu vei fi mai puțin frumoasă și nici mai puțin fericită. Suntem oameni și acesta e cel mai mare dar…

-Uneori ai nevoie de doar un minut, un amărât de minut din viața ta ca să schimbi totul. Și atunci, folosește acest minut ca să explici unui om că-l iubești. Sau cel puțin că ești în stare să ții la el.

-Doi oameni se întâlnesc, se cunosc, merg pe un drum ținându-se de mână și, din acel moment, acesta nu mai este un simplu drum. Devine un spațiu simbolic, o urmă lăsată în același timp, un loc de regăsire.

-Afecțiunea este o nevoie primară. În această ecuație complicată şi duală, de cerere-ofertă, necunoscutele sunt cele care mențin echilibrul.

Iubirea lui Theo pentru Paula transcende lumea materiala, vizibila, trece dincolo de timp si spatiu, in sfera sufletelor create anume unul pentru celalalt, reconfirmand ideea de suflete pereche, pentru care timpul si spatiu sunt coordonate ale regasirii, afirmarii, implinirii.

IN UMBRA PASILOR TAI vine astfel sa reafirme stilul memorabil, profund, sensibil si empatic al autorului care „sta de vorba cu fiecare”…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s