Sărutul vienez

Ne-am cunoscut la un vernisaj.

        Era o banală zi de vineri. îmi făcusem un obicei din a urmări in presă evenimentele culturale din week-end. Din când în când galeriile locale de artă găzduiau câte un vernisaj al pictorilor contemporani. Mă relaxează să-mi petrec timpul în contemplarea modului în care imaginația umană poate reuni armonios forme și culori, în pattern-uri dintre cele mai variate. Întâi preferam să deslușesc eu mesajul imaginii ca mai apoi să îmi confirm sau nu printr-un scurt dialog cu pictorul. Așa l-am cunoscut pe Cosmin, pictorul boem ce combina într-un mod îndrăzneț culorile, creând imagini memorabile.  Se inspira preponderent din Gustav Klimt, aveam să aflu mai apoi.

        De atunci au trecut doi ani. În tot acest timp, am petrecut clipe de neuitat în atelierul lui, asistați în mod fidel de cei doi îndrăgostiți, o replică în mărime naturală a celebrei picturi SĂRUTUL de  Gustav Klimt.

       Se apropia ziua lui și mă gândeam ce cadou aș mai fi putut să-i iau. Voiam ceva inedit, memorabil și prin care să-i mulțumesc pentru că exista în viața mea.

           La serviciu, o colegă tocmai îmi povestea despre week-end-ul ei în Amsterdam. Era super încântată și entuziasmată, petrecuse cu soțul ei momente de neuitat.  Asta era!! Bam…mi-a venit ideea! Îi voi face cadou un city break în orașul valsului și al artei: Viena. Am aflat de la Angela că își planificase călătoria prin agenția CHRISTIAN TOUR, mai precis city break  Christian Tour. Mi-a mai spus că a fost super ok totul, foarte prompți iar recomandările lor de cazare și restul au fost foarte utile și interesante. Ajunsă acasă, am profitat de timpul până la sosirea lui Cosmin de la atelier și am căutat pe site-ul agenției la secțiunea oferte city break orașul dorit și am găsit exact ceea ce căutam : city break în Viena. Pe pagina lor am văzut multe categorii de preț și oferte  foarte convenabile. Nu mi-a fost greu să aleg data pentru că deja o știam, am mai zăbovit puțin însă pe oferta de cazare respectiv hoteluri Christian Tour. Căutam ceva romantic-pentru momentele în doi, relaxant și intim pentru cazul în care am fi fost nevoiți să stăm în cameră din cauza vremii și cu un decor boem și colorat, să ne inspire să ne creăm amintiri în doi. Am ales Boutique Hotel Donauwalzer, pare confortabil, cochet și primitor, o îmbinare armonioasă de stiluri arhitecturale.

      Mi-am conturat astfel ceea ce voiam și am sunat la agenție să fac rezervarea.  La telefon mi-a răspuns o voce foarte amabilă și cooperantă, care m-a  ajutat să pun la punct plecarea în cele mai mici detalii. Totul era rezolvat.  De acceptat nici nu se punea problema doar că plecarea fiind fix în week-endul cu ziua lui, avea să-mi deconspire pe jumătate însă surpriza.  Trebuia să-i spun, nu puteam să-l iau pe nepregătite. Era vorba totuși de o rupere de la ritmul cotidian plus că știam că îi place să aibă totul sub control. La agenție, pentru confirmare dădusem intenționat mailul lui. Voiam să-i văd fața nedumerită, crezând că e o greșeală dar și mimica atunci când îi voi spune că totul e foarte bine planificat. Îl cunosc atât de bine deși ne știm de doar doi ani. Exact mutrișoara pe care o bănuiam a făcut-o când a intrat pe ușă, contrariat că cineva greșise adresa de mail. Am zâmbit senină, fapt ce l-a nedumerit și mai mult și i-am spus că eu sunt autoarea morală și că autorii responsabili cu punerea în practică vom fi amândoi. Nu deconspirasem partea cu vizita la Muzeul Belvedere, custodele originalei picturi SĂRUTUL. S-a bucurat mult, m-a îmbrățișat și mi-a mulțumit în felul lui, spunându-mi că până acum nimeni nu s-a gândit să-i facă un astfel de cadou.

       A venit și week-endul mult așteptat. Iată-ne ajunși în măreața Vienă. Planificasem atâtea de făcut. Voiam să bifăm cât mai multe dintre locurile și legendele orașului. Vom vedea Casa Hundertwasser, ne vom delecta cu atingerea delicată a fluturilor de la Grădina fluturilor, vom viziona o piesă de teatru la Teatrul Curții Regale-Burgtheater, vom vizita Palatul Hofburg, Galeriile Muzeului Albertina, Muzeul de Istorie a Artei, Palatul Schonbrumm și Palatul Belvedere- punctul culminant și centrul escapadei noastre. Între aceste momente, ne vom asigura că vom bifa olfactiv și gustativ toate reperele zonei: cafeaua și croissantul, snițelul, vinul și alte delicatese locale.

          Toate atracțiile vizitate au fost superbe și memorabile dar cel mai mult ne-a impresionat momentul în care ne–am aflat amândoi în fața impresionantei capodopere Art Nouveau. Stăteam tăcuți și ținându-ne de mână parcă ne-am regăsit în starea celor doi îndrăgostiți, rupți de realitate, plutind în sferele lor pline de nemărginită tandrețe. A fost un sărut atât de real. A fost sărutul nostru și al tuturor în același timp, limbajul comun al îndrăgostiților și al artei.

Imagine similară

Sursa foto

      A fost un week-end de vis, care ne-a încântat peste așteptări pe amândoi. Profesionalismul celor de la agenție ne-a ajutat să ne facem amintiri minunate, să redescoperim iubirea și să-i atribuim valențe noi, creionate de locuri în care deși nu mai fusesem, ne-am regăsit înconjurați de frumos, istorie și muzicalitate.

Articol scris pentru Competiția SuperBlog 2018!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s