Marea bucătăreală

Ador marea. Atât de mult încât sunt în stare să o privesc ore întregi fără putința de a mă plictisi. Atât de mult încât mă visez la bătrânețe undeva pe un mal de mare, într-o căsuță cochetă și confortabilă. Să am în priviri în momentele esențiale ale zilei, marea. Pentru mine acele momente ar fi răsăritul și apusul și când gătesc. Să privesc valul strălucitor și să mă las inspirată. Mi-aș proiecta dormitorul, o terasă și bucătăria cu vedere la mare, în genul celei de mai jos:

Să mă trezesc din visare că deja o luasem pe val de mare de mare de mare de mare…gătind!!

În prezent am o bucătărie destul de spațioasă, prevăzută așa din proiect, cu multe blaturi de lucru, cu un banc central pentru pregătirea alimentelor și multe spații de depozitare. Am prevăzut așa pentru că îmi place să bucătăresc și să am tot felul de ustensile si gadget-uri specifice care să îmi ușureze munca și să-mi amplifice plăcerea gătitului și sunt convinsă că nici trecerea timpului nu-mi va estompa din interes pentru că tot ce faci din pasiune dăinuie. Pot spune că mă apropii oarecum de bucătăria ideală. Îmi lipsește ceva: Marea!!

Când am o pauză la serviciu, prefer să urmăresc site-urile mele și să mă documentez cu ce mai e nou în domeniile care mă interesează. Astfel intru foarte des pe site-ul somproduct.ro la secțiunea bucătărie și îmi imaginez fel de fel de întrebuințări și combinații ale ustensilelor de bucătărit. De acolo mi-am procurat o serie de tigăi, precum cea de clătite din colecția Nature, antiaderentă (între noi fie vorba, clătita nu trebuie să se lipească decât de cerul gurii eventual 😉 )

Tigaie clatite cu invelis din piatra 24 cm, Nature

De asemenea, pentru serile în care se anunță musafiri și încropesc repede niște sărmăluțe, mi-am luat oala din colectia “Funtzio”, colecție ce cuprinde o selectie de oale şi tăvi pentru cuptor, ce valorifică gustul şi calităţile nutritive ale alimentelor, păstrând vitaminele şi încurajând la un consum minim de grăsimi:

Oala cuptor Stone, 28 cm, Funtzio

Deasemenea, dimineața servesc cafeaua alături de ceva dulce, neapărat. Cu o seară înainte mă preocup să fac ceva dulce la cuptor, să am mereu plină etajera pentru desert:

Etajera 3 nivele Motion Alb, Portelan

In week-end îmi aloc mai mult timp gătitului și experimentez fel de fel de gusturi și combinații. Îmi place să experimentez și să combin diferitele arome ale condimentelor, din colțișorul meu de condimente care s-a format cumva de la sine. Tot colindând prin magazine și vizitând site-urile, nu mă pot abține și tot cumpăr fel de fel de borcănașe și punguțe magice știind că astfel mă voi condiționa să experimentez combinații cel puțin memorabil de delicioase.

Ceea ce am acum ca și spațiu pentru gătit mă satisface din multe puncte de vedere și aș păstra și pe viitor formatul actual. Site-ul mi-a fost de un real folos pentru că mi-a permis să-mi fac o utilă colecție de ustensile de bucătărie, tigăi, oale, farfurii, căni, tacâmuri, apropiindu-mă astfel foarte mult de ceea ce eu consider că e o bucătarie ideală.

Se prea poate ca și înconjurându-te astfel de produse de calitate precum cele de pe site-ul sus amintit să îți desăvârșești aptitudinile culinare nu doar în materie de gust cât și în măestrie…

Articol scris ( cu destul gust 😉 ) pentru competiția SuperBlog 2018

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s