WANDERLUST-ANNAPURNA (EXTREME TRAVEL) CIRCUIT

Motto :“Jobs fill your pocket, but adventures fill your soul.” – Jamie Lyn Beatty

Pe zi ce trece, simt că proximitatea mă strânge, îmi ucide visele și îmi refuză șansa la evoluție. La serviciu fiecare zi e banală, previzibilă. O glumă între colegi, un task foarte puțin motivant, nu îmi oferă confortul emoțional necesar. Acasă, puținul timp rămas nu îmi ajunge să îmi refac bateriile. În fiecare zi pornesc pe minus cu energiile.

Sunt la serviciu. Am o pauză de zece minute. Parcă nu am chef azi de socializare cu colegii. Îmi iau o cafea și frunzăresc net-ul. Mă fascinează culturile asiatice și de câte ori pot, nu ratez vizionarea unui video cu locurile acelea, citirea unui fragment motivațional sau ascultarea unei piese instrumentale specifice.

Iar reclame…totul a devenit foarte comercial, din păcate. Și totuși, privirea îmi fuge pe un advertorial ”DNA-finding family and answers” Hmmm…..sună atât de provocator… Dau un click, se deschide un tab plin de imagini și mărturisiri ale unor oameni fericiți care zâmbesc din toate celulele. Parcă îi invidiez. Știu că nu am mai simțit un zâmbet din tot sufletul de ceva timp. Site-ul promovează un kit de analiză ADN prin care îți poți descoperi originile. Poți să găsești într-adevăr răspunsuri la întrebările pe care instinctiv ți le pui: de ce sunt așa, de ce mă atrage un anumit ritm, de ce prefer anumite culori, forme, suveniruri, de ce mă fascinează anumite culturi ș.a.m.d.

Hmmm…oare cum ar fi să…??!!!

Acestea sunt câteva dintre gândurile și însemnările mele din jurnal, înainte de a pleca în marea regăsire cu sufletul meu. Acum o lună de zile în urmă nu aș fi crezut că o banală reclamă pe un site de socializare ar putea avea un impact atât de semnificativ în viața mea. Că niște mărturii ale unor oameni pe care nu-i cunosc și câteva grame de salivă mă pot ajuta să îmi găsesc motivația și bucuria de a trăi. Am achiziționat și eu kit-ul de ADN, am urmat instrucțiunile și am așteptat 2 săptămâni rezultatele. De acolo a pornit totul…

Încă sunt sub imperiul emoțiilor și a revelațiilor trăite…

Cum ziceam, am primit rezultatele, care atestau că peste 50% dintre genele mele sunt descendente din material genetic reprezentativ pentru zona Asiei. Asta era deci…chiar am găsit o parte din răspunsuri: de ce vibram la un ritm instrumental local, de ce mă regăseam în înțelepciunea lor, de ce mă atrăgeau micile obiecte decorative specifice și îmi făcusem un raft întreg cu cărți despre cultura aceea… A fost imboldul care m-a determinat să îmi iau o lună sabatică și să mă regăsesc.

Cum a fost? Sublim, emoționant, memorabil…

Nu puteam porni în marea aventură chiar de la zero. M-am documentat pe net puțin și am găsit o agenție de excursii personalizate, EXTREME TRAVEL care, sub sloganul ”Transformă-ți viața într-o frumoasă aventură!” oferea circuite de aventură atractive. Sunt strict specializați pe pachetele specifice segmentului turism de aventură. Ce m-a atras din oferta lor și am considerat că se potrivește cu drumul inițiatic sugerat de către ADN-ul meu, era expediția în Nepal . Am văzut și oferta de excursii în munții României pe care am trecut-o pe lista mea de ”to do things” dar pentru când reveneam în țară- probabil că mi-ar fi părut ca o plimbare prin pădure munții noștri, după Himalaya. 😉

Au fost momente de agonie și extaz, de furie și bucurie, de mândrie și neputință, de extenuare și determinare, de curaj și abandon. Un curcubeu de sentimente și stări pe care le-am trăit la intensități diferite. Traseul foarte solicitant, a impus abordări diverse și multă înțelepciune. Mă aventurasem pe cel mai mortal traseu, cotat oficial așa, deci aveam nevoie de multă chibzuință, atenție, nițel antrenament și voință. Mi-am testat limitele într-un test al anduranței personale și am descoperit că suntem înzestrați cu multiple capacități care stau latente în noi. Odată găsite contextele de manifestare, suntem inepuizabili ca resurse și motivații. Cel puțin așa m-am simțit. Muntele își cere într-adevăr tributul lui dar dacă știi să îl citești și să-l înțelegi, să ai răbdare cu el, să-i asculți vânturile, să-i întrebi ecourile, să-i urmezi potecile, te răsplătește cu minunata senzație a înălțimilor atinse.

Au fost două săptămâni și două zile de aventură extremă, care a prilejuit regăsirea cu adevărata înțelepciune și omenie. Contactul nemijlocit cu civilizația și cultura nepaleză mi-a prilejuit revelații și stări incredibile.

dsc_0215_33532735466_o

Copii încă mai păstrau seninătatea și bucuria pe chipuri, nu erau schimonosiți și anxioși de tehnologie, trăiau fecare clipă la maxim, fie că se udau alergând prin ploaie sau deprindeau meșteșugul vânătorii călare pe un iac, îndrumați de către tată. Moșteneau ospitalitatea părinților și înțelepciunea locurilor, știind să să adapteze naturii și să-i descifreze mesajele.

dsc_0034_33532758466_o

Traseul este unul foarte solicitant, cum spuneam, atât din punct de vedere fizic cât și emoțional, dar, merită fiecare centimetru!!! Ne bazam doar pe noi și eram la mila zeilor invocați din când în când de șerpașii care ne călăuzeau oferindu-ne îndrumare și traducându-ne ” mesajele zeilor”. Pe incantațiile lor, sunete originale, am vibrat și am suspendat clipa, trăind ritmul magic.

Încă din faza de pregătire a bagajului, înveți să selectezi esențialul și să îți planifici chibzuit resursele. Asta e una dintre marile lecții deprinse: nu te încărca cu bagaj inutil-fie că e material sau spiritual, îți va îngreuna la un moment dat ascensiunea. Selectează și reține doar ce simți că îți va fi de strictă necesitate iar în ce privește restul, lasă-ți instinctul să te îndrume!

Traseul e astfel gândit încât să îți solicite răbdarea și înțelepciunea și pe soare și pe zăpadă pentru că am pornit de la bază înconjurați de verde crud și flori și pe măsură ce înaintam, peisajul își pierdea treptat culorile dar compensa prin măreție și zone de ”breathtaking”. Am urmărit fascinați zborul netulburat al vulturilor și ne-am odihnit privirea pe zarea dantelată de crestele înzăpezite. Am primit zâmbete sincere și am învățat să oferim zâmbete doar de dragul sentimentului în sine. Am reînvățat să zâmbesc nedisimulat, m-am dat jos masca convenționalului.

Sursa foto : https://flic.kr/s/aHskWn5iy1

În fața măreției naturii m-am simțit ca un observator binecuvântat care e conștient că toată Creația există ca să-i slujească lui dar și independent de el. E fascinanta și eterna natură în care ne pierdem și ne regăsim, pe noi, cei autentici, care mai păstrăm încă o celulă materială și spirituală din Adam și Eva, protopărinții care ne-au deschis ochii să vedem că Raiul e pretutindeni în jurul nostru, doar dacă vrem să îl vedem!!

Am învățat că natura îți poate fi și prieten și dușman, depinde de cum o abordezi; că ospitalitatea e cea care face un loc foarte primitor chiar dacă e o simplă cameră cu un pat și o masă; că tehnologia, deși poate apropia fizic oamenii îi îndepărtează spiritual; că înțelepciunea presupune să îmbini teoria cu practica în avantajul tău și că diversitatea e cea mai provocatoare.

A fost un drum inițiatic spre Sine, spre a mă descoperi și în ipostaze mai puțin comune. M-am provocat spre a-mi depăși zona de confort și a-mi descoperi potențialul latent!!

Cu adevărat originile și adevărata mea Ființă sunt acolo, pe tărâmul zeilor nemuritori, din ”locul protejat” ( etim. Nepal)… de ei!!

Dragă jurnalule, sper că nu te-ai supărat că te-am purtat cu mine în marea mea aventură, outside the box. Îți mulțumesc pentru că mă ajuți să îmi distilez gândurile și stările și promit că te voi ridica la rang de bestseller…

“Travel isn’t always pretty. It isn’t always comfortable. Sometimes it hurts, it even breaks your heart. But that’s okay. The journey changes you; it should change you. It leaves marks on your memory, on your consciousness, on your heart, and on your body. You take something with you. Hopefully, you leave something good behind.” – Anthony Bourdain

Acest articol a fost scris pentru Competiția SuperBlog2018!!!

Reclame

1 gând despre „WANDERLUST-ANNAPURNA (EXTREME TRAVEL) CIRCUIT

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close