My future answear(s)…

Unde sunt? Unde am ajuns?

Sunt culcată în iarbă. Îmi amintesc că eram în picioare în Cabina Timpului și Mihai mă privea de cealaltă parte. Zâmbetul lui în timp ce apăsa butonul a fost ultima imagine pe care o rețin…apoi vid! Mă simțeam, mă conștientizam dar nu aveam control asupra spațiului. Și iată-mă acum, întinsă în iarbă cu un cer senin în priviri. Se pare că mașina Timpului chiar funcționează…

M-am ridicat în șezut și am privit în jur. Eram într-un parc. La câțiva metri mai încolo, un tânăr plimba un câine. Nu avea lesă dar am dedus că era câinele lui după cum îl urma. M-am apropiat și l-am întrebat unde sunt și în ce dată.

-Suntem în 3 aprilie 2030 în New Jersey, mi-a răspuns el apatic.

Era cufundat în gânduri…

Say what???!!! 20 de ani?? Chiar așa?? Super tare….încercam să-mi păstrez cumpătul și concentrarea. Dacă tot sunt aici acum, măcar să văd cum e…

Curiozitatea și spiritul meu aventuros mă ajutau acum să nu intru în panică.

Tânărul se așezase pe iarbă la umbră cu câinele alături. M-am așezat lângă el. Am intrat în vorbă unul cu altul și am aflat că tocmai fusese concediat din corporație. Domeniul meu mi-am zis… Știam cum stau treburile și mi-am permis să continui discuția. Se pare că i-am inspirat încredere și optimism că la un moment dat ne-am surprins amândoi râzând. Nu părea foarte ”futurist” așa cum îmi imaginam eu lumea ca fiind în 2030 iar eu cred că nu păream foarte ”out of date” cu perechea mea de blugi de damă și sneakersi. Desprins din starea lui, a îndrăznit să mă întrebe ce e cu mine, de unde vin și cine sunt. I-am explicat și am concluzionat spunându-i că Cercetătorii britanici vor avea de adăugat încă un experiment reușit pe lista lor-papirus!! 😉 🙂

I-am inspirat încredere, cum ziceam și a venit cu ideea de a mă lua la el acasă. Știam amândoi că altă soluție nu aveam. I-am spus că am 2 săptămâni la dispoziție. M-a asigurat că nici nu voi simți când vor trece!!

Hmmm…sună cel puțin interesant!!

Acasă la el, tipic pentru un burlac. Un living spațios din care se deschideau pe laterale bucătăria, baia, un dormitor și o terasă. În afară de câteva dispozitive și aparate mai ciudate, pe ici pe colo, nu am observat diferențe mari.

Le voi descoperi pe parcurs…

Mi-a zis că are concert diseară, cântă cu trupa într-un club și că i-ar plăcea să îl însoțesc. Vrea o părere ”din exterior” chiar 😉 I-am răspuns că mi-ar plăcea numai că nu am cu ce mă îmbrăca. M-a asigurat că nu e nicio problemă, că acum hainele sunt livrate instant de la puncte stradale de distribuție.

Iată ceva nou… mă gândeam.

Mi-a explicat cum funcționează și ce trebuie să fac. La fiecare mare intersecție, era amplasată o cabină în care intrai și probai virtual hainele dorite și în 2 ore pe ceas îți erau livrate. Nerăbdătoare, am plecat către cabina indicată. M-am decis greu, ca de obicei 😉 🙂 . Nu voiam să mă despart de perechea mea de blugi. Aveau acum, mai mult ca oricând, valoare sentimentală. Voiam să-i simt aproape. Îmi aminteau de casă și de mediul meu. Surprinzător, în cabină, softul, interfața și firma erau sub marca answear.ro . Își dezvoltaseră o aplicație client friendly, ușor de utilizat și foarte avantajoasă din multe puncte de vedere. Măi să fie…longevivi mai sunt!! This is kind of magic…their magic!!

Jeans Jeans  - Medicine - Jeansi Essential

M-am decis asupra unei cămăși iar din secțiunea încălțăminte damă m-am oprit asupra unei perechi de botine. Știam de la el că era vorba de un concert de tineri, nonconformiști și plini de energie. M-am întors acasă și în cele 2 ore cât trebuia să aștept comanda, am socializat cu Honorius, companionul meu din viitor.

Seara la concert m-am simțit minunat. Atmosfera nu era cu mult diferită de cea de acasă. Cu excepția unor tonomate de țigări, a unor celule care îi izolau pe fumători și a barmanului care doar apăsa pe butoane, m-am simțit ” like in my good old days” 😉 🙂

pixlr.jpg

În urmatoarea zi, Honorius m-a invitat la un prânz cu părinții lui. M-am neliniștit puțin, gândindu-mă la ce impresie voi face în perechea mea de blugi. Nu trebuia. În fond nu-i cunoșteam și deci nu ar trebui să conteze părerea lor prea mult. Nu voiam să mă atașez pentru că oricum voi pleca. Dar, obișnuința este o a doua natură cum se zice și pentru conștiința și buna mea creștere, voiam să arăt corespunzător. Știam că și de data asta mă va salva tot cabina magică. Astfel că pentru întâlnirea cu familia sa am optat pentru o pereche de pantofi cu toc și o cămașă spre elegant style. Cred că oricând o astfel de cămașă va face impresie bună atâta timp cât e pusă în valoare bine.

În altă zi l-am însoțit pe Honorius la o activitate de ecologizare. Mi-a spus că acum oamenii sunt foarte responsabili cu mediul și foarte implicați în acțiuni eco-friendly. Existau tonete stradale care reciclau instant deșeurile. Am bănuit că va fi vorba de multă mișcare în aer liber așa că am optat pentru o ținută jeans all over-blugii mei negri și o cămașă la fel.

Bluze şi cămăși Cămăși cu mânecă lungă  - Levi's - Camasa

Începea să-mi placă să fac parte din viața lui Honorius. Deși concediat și cu nesiguranța unui serviciu, încerca să mă facă să ma simt bine. L-am întrebat dacă nu îl încurc. Mi-a răspuns că nu pentru că simțea nevoia unei pauze în gânduri, în activitățile cronofage de până acum care l-au privat oarecum de confortul psihic al timpului petrecut după bunul plac.

Așa se face că m-am trezit cu o nouă provocare ziua următoare. Trebuia să mergem la un vernisaj. Un bun amic de-al său expunea lucrări OP ART.

Totul avea să fie halucinant… mă gândeam.

Așa că am scotocit prin cabina magică până am dat peste o cămașă supradimensionată și o pereche de botine care se integrau perfect în decorul alb-negru. Eram all black&white, yin și yang. Am avut parte de un spectacol vizual inedit, chiar am fost apreciată pentru felul în care arătam, desprinsă parcă de pe pânze 😉

Bluze şi cămăși Cămăși cu mânecă lungă  - Review - Camasa

Cizme si botine Botine  - Silvian Heach - Botine

Seara de sâmbătă ne-am petrecut-o la teatru pentru care am ales o ținută mai colorată, cât de cât elegantă. Blugii mei versatili, precum stăpâna 😉 , s-au integrat bine vizual și de data asta.

Sacouri Casual  - Vila - Sacou

Duminică, deși ne-am trezit mai greu, am decis pe moment să dăm o fugă până la munte. În fond, pentru noi și ziua de luni era precum o duminică așa că aveam timp. Am vizitat iarăși cabina magică de unde mi-am luat un pulover, o pereche de bocanci și o geacă. Muntele e mereu imprevizibil și trebuie să fii pregătit. Am optat pentru un model înflorat al puloverului pentru a sparge monotonia vizuală a negrului.

Pulovere Hanorace  - Desigual - Pulover
Geci şi paltoane Geci scurte  - Desigual - Geaca

Am petrecut un weekend superb, înconjurați de natură și peisaje de vis.

Momentul plecării se apropia vertiginos. Începeam să-mi fac mental și uneori cu Honorius bilanțul. Fusese o perioadă foarte intensă în care am văzut și aflat lucruri noi și chiar dacă uneori am stat acasă, fără să ieșim neapărat undeva, a fost foarte plăcut. Viitorul chiar sună și arată bine!! Honorius s-a străduit să mă facă să mă simt bine, a făcut abstracție de conjunctura sa delicată și m-a introdus în lumea sa orice altcumva dar nu plictisitoare.

Dovadă a caracterului și a intențiilor sale deosebite a stat și invitația sa în penultima seară la un restaurant, ca de rămas bun. În cabina magică am optat pentru un sacou roșu, o bluză elegantă alb cu inserții dantelate negre și am păstrat botinele de la vernisaj.

Sacouri Elegant  - Tommy Hilfiger - Sacou

Bluze şi cămăși Bluze  - Vero Moda - Bluza

Nici nu știu când a trecut seara…m-am simțit fantastic. I-am promis că dacă se va putea, voi reveni. L-am asigurat că, deși era vorba de trecut, voi face cunoscută povestea sa și voi spune tuturor că în viitor sunt oameni la fel ca noi dar mai responsabili și mai preocupați de cauzele sociale. Mi-a mulțumit și m-a asigurat că sentimentul de apreciere e reciproc.

E dimineață…în altă viață…

Articol scris pentru Competiția SuperBlog 2018!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s