Vacanța specială

Motto: If you really want to learn about a country, work there. – Charles Kuralt

….Conceptul de ” vis american” a fost lansat în 1913 de către istoricul James Truslow Adams care a denumit așa ” visul unui loc în care viața este mai bogată și mai satisfăcătoare, cu oportunități corespunzătoare pentru toată lumea”…îl auzeam pe domnul Sam povestindu-ne la cursul de istorie…

Hmmm…cum ar fi?? Mă gândeam eu…Era ca și cum vorbele dlui Sam ar fi activat în mine un buton de ON pentru o nouă aventură, un dor de ducă spre a trăi visul american ce părea atât de ofertant!!

Și cum atunci când îți dorești ceva, parcă tot universul conspiră, îmi amintesc că am văzut în drum spre amfiteatru un banner publicitar al celor de la CND Turism VACANȚE SPECIALE prin care anunțau că vor avea o prezentare a programului în aula facultății, peste 3 zile. Am decis că e un semn, că prea se aliniază toate în direcția asta așa că știam precis ce voi face peste 3 zile!!

Am aplicat pentru programul Work and Travel Vacanțe Speciale al celor de la CND Turism, am urmat pașii specifici ( înscriere, completare date, interviu, semnare contract ș.a.m.d.) și am fost acceptată pe un post de recepționeră la un hotel în Essex, Montana. Știam că e o zonă foarte frumoasă și am aplicat țintită pe ea. Cât privesc restul detaliilor, existența pe piață de peste un deceniu a agenției și experiența de 8 ani pe segmentul Work and Travel îmi dădeau încrederea că totul va fi bine.

Am optat pentru postul de front-desk oarecum pentru că voiam să iau contact direct cu oamenii de acolo, să îmi dezvolt abilitățile de comunicare și relaționare într-un mediu nou, provocator și tentant.

Înainte de a pleca, aveam o sumedenie de gânduri întrebătoare: cum va fi, voi face față, mă voi adapta, dacă eșuez….???? Aveam stări combinate de nerăbdare și teamă, curiozitate și neîncredere, dorință și reținere…totul pe fundalul nebuniei frumoase a unui gând : ”Cum ar fi dacă…???”

Experiența în sine a fost una memorabilă în toate aspectele ei. Mi-am testat limitele muncind peste 10 ore/zi, am descoperit diversitatea umană, am învățat cum să fiu independentă și cum să economisesc, m-am adaptat constant provocărilor și mediului găsind în mine resurse despre care nu aș fi știut dacă nu îmi cream acest context de manifestare. Mi-am conștientizat plusurile și minusurile, m-am maturizat, am învățat să lucrez în echipă, m-am responsabilizat și am legat prietenii de calitate.

Timpul petrecut acolo, atunci când nu aveam de lucru intens, am încercat să-l valorific la maxim, vizitând tot ce se putea vizita și descoperind farmecul tărâmului american. Astfel că în weekend-uri făceam drumeții și ieșiri în grup în care ne distram dar și învățam cum să aplicăm ceea ce văzusem în documentarele tv, respectând natura și regulile ei. Așa am putut descoperi obiceiuri noi, viziuni noi și m-am îmbogățit cultural și spiritual mai ales în serile în care, la un foc de tabăra, ne spuneam povești, glume și tradițiile fiecăruia. Fiecare săptămână îmi prilejuia noi stări și trăiri memorabile. Mă bucuram de oportunitatea de a fi acolo și de energia tinereții mele, bifând tot ce se putea bifa ca și ieșiri extra job și distracție în grupul atât de eterogen și fascinant din care făceam parte.

În ceea ce privesc banii, am câștigat suficient cât să-mi permit să mă răsfăț cu suveniruri, cadouri și lucruri de trebuință imediată și să mă întorc acasă cu ceva bani puși deoparte.

Cei de la agenție au fost foarte responsabili cu noi. Ne-au adus la cunoștință toate drepturile atât ca turiști cât și ca angajați, s-au ocupat de toate formalitățile specifice, ne-au pregătit și au răspuns prompt și cu profesionalism la toate nelămuririle noastre. Deasemenea, ne-au acordat asistență pe tot parcursul șederii, făcându-ne să ne simțim în siguranță și astfel să ne bucurăm la maxim de experiență.

Se spune că o călătorie în jurul lumii începe cu un prim pas. Acesta este experiența de vacanță cu Work and Travel CND Turism, ca prim pas în lungul drum al autocunoașterii și al evoluției. Îndemn pe toți tinerii pasionați de cunoaștere și călătorii, să bifeze prima dată o astfel de ieșire de la care vor vedea cu totul altfel ideea de a călători. Vor ști ce să caute, spre ce să-și îndrepte atenția, cum să se pregătească, vor stăpâni limbajul universal al comunicării și jurnalele lor de călătorie vor arăta altfel după o asemenea experiență.

Jobs fill your pocket. Adventures fill your soul. – Anonymous cam asta ar fi în sinteză programul Work and Travel al celor de la CND Turism Vacanțe Speciale!!

Articol scris pentru Competiția Super Blog 2018!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s