Fapte bune tot timpul anului prin Bursa Binelui – singura platformă de donații fără comision

MOTTO:

The unique value of crowdfunding, is not money, it s community” -Ethan Mollick

Binele înseamnă o formă de deschidere. Să vii în întâmpinarea celuilalt cu o faptă bună pentru care nu aștepți să fii răsplătit. Dacă vrei să se întâmple ceva bine în proximitatea ta, atunci beneficiezi și tu de acea stare de bunăstare și echilibru.

Transpusă în mediul organizațional, viziunea asupra binelui și a bunăstării comunităților îmbracă forma programelor de solidaritate socială respectiv de responsabilitate socială prin care băncile, ONG-urile și alte forme de organizare societală își propun să aibă un impact pozitiv și evident în comunitățile în care activează și nu numai.

În acest sens, instituțiile bancare s-au responsabilizat în crearea unor campanii de dezvoltare socială cu impact major în majoritatea domeniilor vizate.

Bursa Binelui– BCR este un exemplu despre cum poți face banii nu doar să lucreze pentru tine cât și despre cum banii pot fi transformați în fapte bune pentru comunitate. Lansată în 2012, Bursa faptelor bune este singura platformă de donații online fără comision, accesibilă și organizațiilor și persoanelor fizice. Prin intermediul acesteia, comunitățile locale sau diverse ONG-uri își promovează proiectele umanitare, îndemnând la solidaritate și implicare. Donațiile pornesc de la o valoare minimă de 5 lei, bani cu care nu poți cumpăra ceva durabil dar cu care poți contribui la o cauză în care crezi. O astfel de platformă își dovedește utilitatea prin garantarea și transparența utilizării echitabile a donațiilor. Sub marca BCR, ai siguranța că banii vor fi distribuiți acolo unde vizezi și astfel ești motivat să contribui constant. Pic cu pic se face fluviul, leu cu leu se face traiul…mai bun!!

Fundraising is the gentle art of teaching the joy of giving.
-Hank Rosso

Iată așadar cum donarea și implicarea voluntară ne pot face să simțim bucuria dăruirii. Prin intermediul platformei, putem să creăm bucurie și să fim bucuroși tot timpul anului, nu doar în perioadele sărbătorilor.

Personal vorbind, în calitate de clientă fidelă a BCR, de cum am aflat despre această oportunitate, mi-am transformat cardul într-o pușculiță modernă. Lună de lună ”uit” câte o sumă modestă și când consider că se adună cât să mă simt împlinită, periodic, aloc un procent potrivit către un proiect sau ONG înscris în platformă, printr-o plată online direct din aplicația Touch24. Mi-am propus să alternez: o lună un proiect, următoarea către un ONG cu care rezonez pe moment. Așa am garanția că banii mei chiar ajung acolo unde trebuie și sunt motivată că am o contribuție după putință la dezvoltarea socială.

Fotografia postată de Bursa Binelui.

O cauză care m-a sensibilizat a fost ” Seara de Poveste – Povestea continuă”- Asociația Taxiul cu Bomboane, care și-a propus să ofere sprijin copiilor aflați sub tratamente pentru diverse afecțiuni, prin implicarea unor voluntari care să-i înveselească, să le facă zilele mai ușoare și să le aline suferința. M-am bucurat să văd că acest proiect a obținut locul III la Campionatul de Bine și m-am simțit mândră și satisfăcută moral că am pus un zâmbet pe chipul unui copil.

De asemenea, mă impresionează și familiile aflate în dificultate financiară, pe care le înțeleg și nu le judec. Îmi propun doar să le ajut cum pot, din puținul meu să contribui la fericirea lor, donând de exemplu pentru proiectul ”Vreau să te ajut”. Ce mi-a mai atras atenția a fost și proiectul WildBucovina, ai cărui beneficiarii sunt membrii comunităţii regionale Bucovinene şi desigur România ca patrie a noastră sporind astfel ecoturismul în zonă. Am împlinirea sufletească și morală că am contribuit la păstrarea biodiversității și la promovarea ecoturismului în zonă, impactul fiind astfel profund-crearea unor locuri de muncă de exemplu, și de durată.

Iată așadar cum, fiecare poate contribui după putință și ființă la bunăstarea comunității prin intermediul unui produs bancar inovator, cu o misiune umanitară. Alăturarea instituție financiar-bancară cu ideea de comunitate și responsabilitate socială se concretizează într-un parteneriat accesibil oricui și cu impact considerabil. Marca BCR garantează securitatea donațiilor și transparența alocării banilor iar lipsa comisionului de tranzacționare are menirea să încurajeze contribuțiile constante.

„Crowdfunding isn’t about collecting money. It’s about making something happen with a crowd of people who believe in something. Normal people, not rich people with a lot of power. Just people like you and me.” Jozefien Dalemans

Cred în Bursa Binelui că va da un sens existenței mele…existenței noastre!!!

Articol scris pentru Competiția SuperBlog 2018!!

Reclame

1 comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s