Investiția în sănătate

 Sănătatea e în pahar. În paharul de apă băut pe stomacul gol, în paharul de suc natural nutritiv, în paharul de vin digestiv, în paharul de vorbe cu cei dragi…

Statistic vorbind, mă aflu la jumătatea vieții. Ideea asta m-a cam bulversat la început dar ușor ușor am acceptat-o ca pe o realitate care îmi deschide noi perspective și viziuni spre a face din restul vieții o poveste remarcabilă.

În acest context, am considerat că e timpul să ma schimb din toate punctele de vedere. Să ma reinventez oarecum.

Mi-am făcut o revizie mentală, un fel de analiza S.W.O.T și am concluzionat că trebuie să încep cu punctele slabe pe care să le corelez cu oportunitățile. Cum niciodată nu am fost top ” modelă”, am zis că e timpul să văd ce pot face cu fizicul meu. Am consultat un nutriționist care mi-a indicat o dietă foarte plăcută și ușor de urmat. Se baza pe consumul de multe fructe și legume în stare cât mai naturală sau cu un minim de prelucrare/stoarcere. Îmi plăcea ideea și am început să mă documentez despre beneficiile fructelor și legumelor.

Astfel că, pe lângă binecunoscutul conținut de vitamine și minerale, am aflat ca unele fructe/legume și combinații diverse sunt bune la reglarea indicelui glicemic și al nivelului colesterolului din sânge, că pot fi folosite în cure de detoxifiere și regenerare. De asemenea, cura cu fructe și legume poate fi un aliat pentru prevenirea cancerului prin conținutul de substanțe nutritive cancerigene din morcovi, struguri, pătrunjel de exemplu.

Iată așadar cum numeroasele beneficii m-au convins instant că e timpul să îmi reinventez și bucătăria. Nutriționistul mi-a deschis ochii spre a vedea „Țara minunilor” colorate și cu mult bun gust. Tot el mi-a subliniat importanța unui mic dejun sănătos și echilibrat din punct de vedere nutritiv. Sinceră sa fiu, neglijasem ani la rând momentul micului dejun, neconștientizând faptul că fiind prima masă din zi, nu se depune dar mai ales oferă aportul energetic necesar unei funcționări optime și a unui randament crescut.

Cu lista meniului pe zile, am purces la a-mi face rost de un ” amic” ce mă va însoți în plăcutul-sper eu- drum al reinventării. Un storcător de fructe avea să-mi fie primul gând al dimineților din noua viață.

Aveam în bucătărie unul care devenise de acum îmbătrânit fizic și moral așa că neapărat trebuia să fac rost de unul nou, de calitate și care să îmi facă plăcere să-l utilizez zilnic. Am întrebat în stânga și-n dreapta până când un prieten mi-a recomandat storcătorul prin presare la rece, Hurom.

Tot el mi-a zis că de când îl are, toată familia îi este sănătoasă, iarna nu mai cheltuie bani pe medicamente de răceală iar copiii săi cresc armonios și la școală sunt olimpici. Tot copiii sunt cei cei care-l utilizează foarte des, de unde am dedus că e foarte ușor de folosit.

Am început documentarea și ce am aflat m-a convins că Hurom e singura alegere excelentă în materie de storcătoare.

În primul rând, marca este coreeană ceea ce garantează din start un nivel crescut al calității și al responsabilității față de produsele oferite clientului. Se știe că industria coreeană este o putere economică la nivel mondial, care nu face rabat de la calitate și a oferit lumii brand-uri de succes.

Existența de peste 40 de ani, pe piată, garantează deasemenea stabilitatea mărcii Hurom.

Tot ei sunt inventatorii unui sistem revoluționar de stoarcere lentă prin presare la rece, realizând astfel o stoarcere naturală, cu păstrarea integrală a vitaminelor, nutrienților, mineralelor și antioxidanților.

Creat inițial în scopuri terapeutice, noul storcător Hurom, dezvoltat utilizând echipament tehnologic revoluționar, păstrează din calitățile conceptuale inițiale. De-a lungul tinpului, firma și-a extins linia de produse, oferind pieței storcătoare din ce în ce mai performante și mai inovative. Sistemul de stoarcere a fost mereu îmbunătățit și revoluționat pentru a oferi o calitate înaltă a sucului obținut. Axul melcat reproiectat permite obținerea unui suc omogen, cu mai puține resturi în bol, obținând astfel maximul de fiecare dată. Totodată, noul sistem de antrenare al periilor rotative contribuie la evacuarea mai rapidă și mai eficientă a resturilor pentru un randament sporit și curățare mai rapidă.

Nu doar partea funcțională a fost ținta preocupărilor echipei Hurom, ci și design-ul a constituit o constantă de îmbunătățire de-a lungul timpului. Tușele moderne, materialele de calitate remarcabilă, noile culori, elementele de tehnologie modernă, îl recomandă ca fiind un must have cel puțin vizual pentru o bucătărie modernă. Aspectul elegant, minimalist, dimensiunile reduse precum și silențiozitatea în funcționare, îl recomandă în acest sens.

De asemenea, garanția extinsă oferită, ( garanție 10 ani la motor) îi conferă un plus de credibilitate în ceea ce privește calitatea și preocuparea pentru aceasta, aspect susținut și de rata foarte mică de revenire în service, respectiv 1.7% în 2 ani, din peste 41000 de storcătoare vândute din 2012.

Cu atâtea informați utile și frumoase, mă imaginam deja în noua mea viață, cu dimineți vesele și pline de energie.

Luni de exemplu ar fi ziua verde. Este binecunoscut faptul că sucurile verzi sunt dătătoare de energie și vitalitate, datorită combinației de fructe și legume cu un conținut ridicat de vitamine, minerale și antioxidanți. Castraveți, lămâi, spanac, mere, pătrunjel, țelină, în combinații echilibrate, aveau să-mi asigure, de ce nu, necesarul de energie pentru toată săptămâna.

Marți și miercuri le voi decreta zile roșii. Sfeclă, morcovi, portocale, struguri, toate aveau să se combine delicios în noul meu storcător Hurom, care-mi va oferi sucuri 100%naturale, cu până la 6 ori mai multe vitamine, minerale și enzime față de un storcător low class.

Joi și vineri le voi declara zile de citrice. Lămâile, portocalele, mandarinele, clementinele toate îmi vor dărui din aromele și binefacerile lor.

Week-end-ul îl voi rezerva pentru smothie, înghețată, șerbet, mici răsfățuri gustative sănătoase și nutritive.

Am studiat puțin și caracteristicile tehnice ale noii game Hurom și pot să spun că mă încântă foarte mult silențiozitatea acestora. Pentru diminețile tihnite, în care abia mă dezmorțesc, un „tors” discret în bucătărie îmi va asigura fundalul sonor dinamizant.

Sloganul „Trăiește sănătosar deveni astfel o realitate încântătoare pentru mine și abia aștept să mângâi în fiecare dimineață storcătorul HUROM H-AI ONE care mă vă răsplăti cu doze de vitalitate și bună dispoziție. Cele două variante de alimentare ale acestuia ( gura mare de alimentare) îmi vor ușura acțiunea de stoarcere ceeea ce îmi va oferi un plus de timp în diminețile grăbite. Tot la capitolul timp, forma recipientului de colectare permite o curățare rapidă, dintr-o singură mișcare, economisind astfel minute prețioase. Consumul redus de energie( prietenos cu mediul) îmi va oferi dimineți echilibrate și o viață responsabilă atât față de mine cât și față de mediu. Cu o singură atingere de buton, mă pot bucura de toate beneficiile soarelui, apei și solului concentrate în hrănitoarele fructe și legume, în confortul propriei bucătării. Îmi voi crea obiceiuri sănătoase pe care le voi împărtăși cu cei dragi care vor vedea schimbarea miraculoasă în mine. Cu storcătorul HUROM H-AI One Stop nu doar diminețile ci și întreaga viață mi se va îmbunătăți semnificativ.

Articol scris din propria experiență a consumului de fructe și legume în stare cât mai naturală. Am introdus în alimentație fel de fel de combinații de sucuri și smothie-uri, timp de câteva luni. Am utilizat storcătorul din dotare la maxim dar a meritat!! Toată lumea m-a complimentat și a observat schimbările în bine, schimbări pe care le-am resimțit și eu din plin!!!! Pe lângă energie și vitamine, mi-am reglat indicii sangvini, am redus pofta de dulce și carbohidrați și mi-am educat papilele gustative să se rafineze și să accepte alte gusturi mult mai sănătoase față de cele cu care suntem obișnuiți zi de zi. Așadar susțin din toate celulele revitalizate achiziția unui storcător performant care încurajează către o viață echilibrată, sănătoasă și în care timpul și banii sunt folosiți pentru pasiuni și nu pentru medicamente și spitale!!

Articol scris pentru Competiția Super Blog 2018!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s