Fericirea e o vacanță

Moto: Călătoriile au tendința de a intensifica toate emoțiile umane – Peter Hoeg

Vacanța e mai mult o stare, un sentiment. Nu e despre o perioadă sau un loc anume deși, de cele mai multe ori i se asociază un reper temporal și spațial. Ca și în cazul lui ”acasă”, e vorba despre acele momente doar ale noastre, în care sufletul se simte cel mai confortabil, descătușat de rigori și norme dar și de presiunea timpului apăsător, subiectiv. Repere importante în minunatul drum prin viață, bine ancorate în memorie, vacanțele sunt prilejuri de frumoase amintiri, mereu.

Așa se face că îmi amintesc de prima vacanță de parcă a fost ieri, deși au trecut ani buni de atunci, dar stările pe care mi le-a prilejuit s-au întipărit marcant în memoria personală. Poate pentru că era prima mea vacanță în adevăratul sens al cuvântului sau poate pentru că îmi câștigasem Dreptul la vacanță obținând o notă mare la admiterea în liceu. Ai mei m-au motivat cumva, spunându-mi că mă vor recompensa cu o vacanță la munte dacă reușeam să iau peste 9 la admitere. M-am străduit, atât pentru mult promisa vacanță cât și pentru faptul că sunt o fire competitivă și îmi plac provocările de acest gen.

Iată-mă așadar cu examenul luat și cu planuri de vacanță. Mă atrăgea muntele, mai ales datorită poveștilor pe care le auzeam de la un montaniard, prieten de familie, ce venea săptămânal pe la noi și ne încânta cu relatările lui pline de haz. Îmi doream să am și eu astfel de amintiri și îi sorbeam fiecare cuvânt. Soția sa lucra la o agenție de turism din orașul nostru, CHRISTIAN TOUR, ce promova intens oferte de tip vacanța în România, iar soțul ei, Sorin o ajuta se pare cu promovarea acestor circuite interne, în special pe partea de munte. Am dedus asta mult mai târziu când m-am inițiat și eu nițel în tainele turismului. Atunci, povestitorul Sorin, îmi desena în minte trasee magice, păduri vrăjite cu vietăți supranaturale.

Într-o astfel de seară, l-am auzit spunând, jovial: Christian Tour susține dreptul la vacanță, încurajându-ne să ne stabilim o binemeritată ieșire în familie.

Atât așteptasem să aud!! Știam că ai mei se vor ține de promisiune și astfel domnul Sorin nu făcea decât să ne ajute în acest demers. Și iată că o banală seară de socializare s-a transformat într-o sesiune de planificare a unei vacanțe de neuitat. Cel puțin așa ne-o doream cu toții. Am stabilit că Vatra Dornei e destinația potrivită pentru noi iar pentru cazare, domnul Sorin ne-a recomandat Hotelul Carol, cu tradiție și istoric impresionante. Aveam încredere în el și mai ales în profesionalismul soției sale ce reprezenta agenția Christian Tour, specializată în oferte personalizate pentru vacanțe perfecte. Se contura astfel un sejur interesant, într-o zonă pitorească, unde natura a fost darnică în a oferi oamenilor ce are mai de preț: peisaje, vitalitate, oxigen, aventură, diversitate.

Peste câteva zile, aveam să trăim ceea ce planificasem, alături de domnul Sorin care se oferise să ne fie ghid local, creionând în același timp o potențială ofertă turistică viitoare ce urma să fie comercializată prin intermediul Christian Tour.

Timp de o săptămână am cutreierat cărările de munte și orășelul, căutând să profităm la maxim de prezența avizată a ghidului nostru, asigurându-ne astfel că vom petrece un timp de calitate, memorabil.

Țin minte că într-una din zile, ne-am pornit într-o drumeție pe munte, la cules de ciuperci. Fără domnul Sorin. În acea zi, el plecase să se vadă cu un client al agenției. Vorbisem cu o bătrână ce avea căsuța fix la poalele muntelui, ca la întoarcere să ne verifice ea ”captura”. Eu nu luasem prea în serios ”task-ul” iar acum, rememorând, îmi dau seama că nici ai mei. Era ca un moment de socializare, o petrecere a timpului făcând mișcare în aerul curat al muntelui. Eram ca în basmul cu Hansel și Gretel, 3 oameni rupând fiecare ciupercă frumoasă de pe drum, ca într-un itinerar al descoperirilor, din care nu voiam să ratăm nimic. Țin minte că am umplut cele două coșuri de răchită ( nu că țineam la imagine ci pentru că altceva nu avusese bătrâna să ne dea 😉 ). Ne-am reîntors seara, pe alt traseu, obosiți dar cu o recoltă bogată. Când ne-a văzut bătrâna, cred că zeița ei interioară, veșnic tânără și jovială, se amuza copios, dar, de la ”înălțimea” anilor ei, nu a schițat nici un zâmbet. Foarte concentrată și serioasă, ne-a luat coșurile și timp de vreo jumătate de oră a tot aruncat din ciuperci, până când la final a rămas doar o ciupercă albă, stingheră dar mândră în același timp că fusese oficial recunoscută ca fiind ” aleasa”, ” the best”.

Asta e amintirea cea mai haioasă din sejurul nostru de la munte. Însă, mai important decât asta e faptul că am avut privilegiul să petrecem în familie un timp de calitate, ne-am bucurat unii de alții, ne-am descoperit emoțiile, am profitat de binefacerile naturii, ne-am îmbunătățit starea de spirit. Dacă nu era domnul Sorin, poate că am fi ales o destinație mai anostă, nu am fi știut ce să facem. De atunci am reținut că pentru o vacanță reușită e vital să ai un consilier avizat, profesionist, care să te îndrume spre cele mai inspirate alegeri. Noi l-am avut pe domnul Sorin și a sa agenție CHRISTIAN TOUR. Vacanța cu Christian Tour mi-a prilejuit o primă vacanța memorabilă, la modul pozitiv, ce are reverberații minunate și peste timp.

Pentru fiecare, vacanța este o călătorie unică printre imagini, arome, stări, locuri. Christian Tour, prin oferta diversificată și personalizată, a reușit, de la începuturi și până astăzi, să-i ajute pe români să-și creeze amintiri și albume de călătorie unice, din vacanțe minunate.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019!!

Reclame

1 gând despre „Fericirea e o vacanță

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close