Jurnal de vacanță

Mă refugiez în mare ca într-un sanatoriu al sufletelor rătăcite prin alte suflete, care nu vor sau poate ca nu pot să-și regăsească direcția spre împlinire…

Când mă simt obosită, e suficient doar să mă gândesc la mare și parcă mă simt revigorată. E locul unde sufletul meu simte cel mai intens emoția vieții.
Îmi amintesc bunăoară, cu aceeași intensitate emoțională, de prima întâlnire cu marea. Pe drum mă gândisem doar la ea. După multe ore de mers, gândul că mă voi afla în fața ei mă făcea să nu simt oboseala. Am coborât în fața hotelului, m-am cazat, am lăsat bagajele, m-am schimbat și am ieșit. Entuziasmul întâlnirii anula orice urmă de epuizare fizică. N-a fost nevoie să întreb pe unde să o iau. Mirosul sărat și zgomotul m-au călăuzit. Mă atrăgea ca un magnet Am cotit la stânga și printre clădiri, i-am văzut strălucirea. Soarele era ieșit puțin peste linia orizontului și continua ascensiunea. Aerul era sărat iar valurile dinamizau peisajul. Am înaintat, părăsind strada și trotuarul, am coborât câteva trepte și am coborât pe faleză. Am pășit timidă, parcă neîndrăznind să îi deranjez unduirea și m-am uitat…efectiv am uitat de mine!! Îmi plimbam ochii pe strălucirea apei, inspiram aerul specific. Nu mi se părea prea mare, nu mă simțeam mică. Mă simțeam perfect! Era ca o regăsire visată, dorită. Simțeam că locul meu e acolo, că e ceva ce mă atrage dincolo de orice rațiuni. E singurul loc unde mă pierd și mă regăsesc. La ora aceea și la timpul acela ( extrasezon) eram doar eu și marea.
Așa a fost și la fel de intense ca prima dată vor fi gândurile mele către mare.
Am revăzut-o de atunci de multe ori. Și în realitate și în gând iar farmecul ei și al împrejurimilor pentru mine este inepuizabil.
De felul meu în vacanțe sunt genul activ. Adică îmi place și să lenevesc dar numai pentru a mă reface pentru o nouă deplasare. Explorez, merg mult depășind recorduri personale în numărul zilnic de pași. În general, îmi place să descopăr locuri, arome, peisaje, colțuri virgine de natură, să mă las surprinsă de un orizont mereu altul. Iar marea cu falezele și locurile ei speciale îmi asigură decorul potrivit pentru vacanțele mele active.
În sezonul trecut, doar câteva ore pe noapte, cred, am stat efectiv în cameră. În restul timpului eram fie hipnotizată de valuri fie luam faleza la picior și umpleam cardurile de memorie cu imagini, ca talismane de suflet.

Eu sunt acea turistă-călătoare, cu ochelarii de soare pe nas, camera foto la gât, ceasul la mână și o gentuță mică dar încăpătoare în față petrecută pe după umăr, care pozează fiecare val, umbră, frunză, decorațiune stradală, rază de soare ce cade aparent la întâmplare pe un colț de iarbă sau adiere de vânt ce poartă haotic o frunză.
Un alt obicei de călătorie este ca în fiecare sejur la mare să mă cazez tot în alt loc. Așa se face că vacanța trecută, căutând oferte pe ” cazare Neptun ” am găsit review-uri pozitive pentru Hotel Miorița Neptun. Detaliile de pe site-ul de rezervări și de pe pagina lor de socializare, m-au ajutat să mă decid. Ajunsă acolo, nu am fost dezamăgită iar sejurul meu a fost unul foarte plăcut și datorită acestui aspect.
Încă de la intrare, sigla hotelului în tonuri coloristice marine mi-a reamintit cât sunt de aproape de marea mea iubire și m-a făcut să mă simt binecuvântată că mă pot răsfăța în mod direct cu binefacerile prezenței mării în țara mea.

Iată ce scriam în jurnal atunci ( selecțiuni):
Ziua 1
17:25
Lung a fost drumul dar merită fiecare centimetru din el pentru că mă aduce mai aproape de mare. Mai am puțin și ajung. Anul acesta merg la Neptun. Am eu așa un sentiment că zeul mării îmi va călăuzi pașii pentru o vacanță de vis.
19:25
Am ajuns. Sunt în camera cu vedere spre piscină. Îmi place mult energia acestui loc.

( sursa pagina web a hotelului)

Încă de la intrare, personalul de la recepție m-a întâmpinat cu foarte mare profesionalism, fapt ce m-a făcut să mă bucur de alegerea făcută. Formalitățile au fost rapid întocmite, camera era pregătită, nu a trebuit să aștept. Sunt nerăbdătoare să văd marea. Mă felicit pentru faptul că am studii în domeniul turistic, așa că știu să evaluez cumva altfel ceea ce întâmpin. Cred că mi-am greșit cariera: ar fi trebuit să mă fac de profesie ”client misterios”.

Camera este foarte cochetă, amenajată cu gust și atenție pentru detalii.

Pentru încadrarea de trei stele, aspectul este extrem de plăcut iar dotările standard sunt la un nivel calitativ cel puțin optim. Îmi place că amenajarea este pe linia marină, fapt confirmat și de tabloul de deasupra patului. Prosoapele și lenjeria inspiră igienă și curățenie.
Mă pregătesc să ies puțin…

Ziua 2
22:15
M-am trezit pe la 5 dimineața să prind răsăritul. E momentul care mă umple de energie. Am coborât pe faleză unde m-am lăsat cuprinsă de energia unei noi zile.

( imagine personală)

Pe la 7 am luat micul dejun. Foarte consistent și gustos. Cred că dacă m-aș ambiționa puțin aș putea rămâne doar cu această masă pe zi. Îmi place foarte mult forma asta de bufet suedez care îți lasă libertatea să alegi ce îți place. După micul dejun mi-am luat camera de filmat și am pornit la pas prin împrejurimi. Pe la miezul zilei m-am reîntors la plajă din apropierea hotelului și m-am odihnit pe un șezlong închiriat la un preț cu 50% reducere față de prețul obișnuit. E un serviciu pe care-l oferă hotelul Miorița și care mi s-a părut extrem de atractiv. Pe unde am mai stat cazată nu aveau opțiunea aceasta așa că un astfel de aranjament consider că e un mare plus pentru hotelul Miorița.

( imagine personala, record propriu de depășit carevasazică)

Evident că principala atracție a fost marea. M-am plimbat pe faleză de-a lungul ei și am pozat-o în mii de poziții. De aceea o ador: fiecare val, vânt, pescăruș, rază de soare o face să pară alta. Nu e monotonă marea și îmi doresc să fiu asemeni ei: memorabilă, dorită, fascinantă, surprinzătoare, terapeutică.

Spre seară am participat la o conferință pe teme de dezvoltare personală, în sala de conferințe a hotelului. Încă un aspect pe care l-am apreciat: sala de conferințe constituie un punct de atracție pentru hotel pentru că oferă o alternativă interesantă de petrecere a timpului liber.

Mâine am o excursie de o zi în Bulgaria…abia aștept!!

( imagini personale)

Uitasem…și apusurile sunt la fel de fascinante la mare.
Ziua 3
23:15
Altă zi, alt răsărit magnific pe care l-am savurat ca într-un film 8D, cu o ceașcă de cafea și cu valul răsfățându-mi picioarele.
Azi a fost ziua Bulgaria. Ador excursiile cu ghid. Clar nu se compară ieșirile pe cont propriu cu o astfel de excursie în care m-am simțit răsfățată, protejată și îndrumată, totul la superlativ.

( imagini personale)

Acum sunt în cameră și observ că așternuturile sunt schimbate, florile împrospătate și camera aerisită. Ce să îmi doresc mai mult??!! După o zi foarte încărcată dar în modul cel mai plăcut, mă bag la un duș iar apoi voi admira puțin strălucirea apei în razele lunii.

Ziua 4

23:35
Aici la Vama Veche e anul în care soarele iubește marea și oamenii opresc timpul în loc simțind…
Azi a fost ziua Vama Veche. O lume pestriță, un univers în care oamenii nu au vârstă, religie, naționalitate. Mi-a plăcut mult. Am străbătut pe jos plaja de Acolo până Dincolo și m-am simțit de-a locului. Spre seară, am prins și o nuntă în aer liber, pe plajă. M-am oprit și am stat preț de câteva melodii și dansuri admirând spiritul dezinvolt și tânăr al participanților. Nimeni nu mi-a zis nimic, nu a părut că aș fi făcut ceva interzis. Curiozitatea mea nu deranjat pe nimeni.

Mi-am luat două suveniruri în stilul Vămii, hipiot și colorat. Mă voi uita la ele când mă voi simți fără energie și am să mă revigorez cu un moment de visare marină. ( imagini personale)

Când m-am reîntors la hotel, am stat cu un cocktail savuros într-unul din foișoarele sale și m-am relaxat pe acordurile sonore ale terasei din jur.

Ziua 5
1:35

Evident și azi , dimineața a fost despre superbul răsărit.
Apoi m-am întâlnit cu niște prieteni dragi și am stat până acum pe afară. Ne-am plimbat pe faleza scăldată în razele lunii pline, am admirat strălucirea argintie a mării și am băut un cocktail nonalcoolic la o terasă deschisă nonstop. Ne-am promis că ne vom revedea și mâine.

( imagine prsonală)

Ziua 6
Răsărit. Mic dejun savuros. Cafea delicioasă.
Pe la 10 au venit prietenii mei la mine în vizită. I-am ispitit cu piscina din „dotare”. Unde sunt ei cazați nu au.

Am petrecut câteva ore de bronz, cu un cocktail, într-o atmosferă deosebit de plăcută și reconfortantă.

( sursa imaginilor profilul de facebook al hotelului)

După-amiază, ne-am luat camerele video sport și am făcut o sesiune de scufundări. Magnific. O senzație unică de imponderabilitate. Parcă aparțineam de două lumi: cea terestră de care mă simțeam legată prin fundul mării și cea marină în care pluteau căluți de mare, pești.

(sursa foto google.com)

Sejurul e pe final. Mi-au mai rămas atâtea de văzut. Sigur voi reveni…

Ziua 7

Astăzi a fost despre bărci. M-am revăzut cu amicii mei și am luat toate bărcile și pneumaticele și bananele la rând, de fiecare dată până departe în larg. O senzație minunată!! Apa sărată a mării umezindu-mi fața, o mână languroasă mângâind suprafața apei, soarele alintându-ne cu atingerea-i caldă. Un vis aievea, așa mi s-a părut!!

….

Acum, după un an, când recitesc aceste însemnări, parcă retrăiesc momentele de atunci. Simt briza mării, senzația apei calde și zâmbetul soarelui de la amiază. Cred însă că îmi voi schimba puțin obiceiul de călătorie în ce privește cazarea. Cei de la Hotel Miorița, prin amabilitatea, atenția, profesionalismul și ofertele extrem de atractive dar mai ales prin energia aparte a locului, m-au determinat să-i aleg și pentru vara aceasta. M-au surprins de asemenea cu tarifele extrem de avantajoase pentru categoria lor și pentru facilitățile oferite. Cu siguranță voi recomanda Hotelul Miorița pentru standardele occidentale oferite pe tărâm mioritic, în stațiunea zeului roman Neptun.

Iată cum, împletirea armonioasă a civilizațiilor creează experiențe memorabile!!

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close