”Zei versus Faraoni”

În calitate de studentă la jurnalism, am avut de realizat ca activitate practică un comunicat de presă de tip informare. Subiectul acestuia l-a reprezentat Târgul de Turism ce a avut loc în acest week-end, respectiv ce am considerat eu ca fiind util de relatat și prezentat ca informații publicului ziarului ”Turistul”.

În afară de atmosfera specifică unui astfel de eveniment, s-a desprins ca memorabilă inițiativa celor de la CHRISTIAN TOUR de a organiza un moment de promovare a două locații de vacanță din portofoliul lor, prin ambasadorii țărilor din care acestea fac parte. Acest moment a fost unul contracronometru. Timp de cinci minute domnii ambasadori Nikos Grecoupoulis ( Grecia) și Arrefi Nasr Eddin ( Egipt) au trebuit să ne convingă pe noi, cei prezenți la stand, că destinația lor poate fi considerată cea mai frumoasă pentru categoria ”sejur 2019”, respectiv subcategria ”vacanță vară 2019”. Alcătuirea și formatul în care cei doi își vor reprezenta țara, a rămas la libera alegere a acestora.

În ce mă privește, subscriu la alegerea celor prezenți prin faptul că destinația este una de top, fascinantă prin peisajul ce o formează, prin tradițiile culinare și nu numai care o fac de cele mai multe ori prima alegere pentru vacanță.

Iată și textul publicat după eveniment:

”Zei versus faraoni

La târgul de turism organizat în acest sfârșit de săptămână, organizatorii au propus la finalul acestuia derularea unei activități prin care să se declare supremația pentru cea mai frumoasă destinație de vacanță din lume. Cele mai cunoscute țări s-au grupat două câte două și reprezentate de către ambasadorii lor în țara noastră, și-au adus argumentele cele mai solide în favoarea lor. Finalistele au fost Grecia și Egiptul prin destinațiile Lefkada și respectiv Luxor. Ambasadorul Greciei a concurat cu cel al Egiptului, fiecare argumentându-și în mod atractiv afirmațiile. Juriul a fost format ad-hoc din turiștii prezenți la standuri. Activitatea a fost sponsorizată de către CHRISTIAN TOUR și a fost denumită generic vacanță cu Christian Tour

Iată argumentarea celor doi reprezentanți:

Nikos Grecoupoulis:

Denumită și ”Caraibele Greciei”, insula Lefkada impresionează prin peisajele contrastante în care muntele secondează marea într-un duet memorabil.

Golfurile spectaculoase, vegetația luxuriantă, viața de noapte, plajele retrase cu nisip fin, toate sunt ingredientele unui tărâm excepțional, care păstrează farmecul începutului de lume, în care zeii se plimbau cu oamenii. În astfel de loc parcă și soarele strălucește altfel, oglindindu-se mândru în apele turcoaz.

Kathisma, cea mai lungă plajă a insulei, este preferată de către tinerii activi, datorită curenților favorabili sporturilor nautice.

Pe aripile vântului

Pentru cei care doresc o plajă mai retrasă, Egremni este locul ideal pentru a savura o carte și un cocktail în ”liniștea” valurilor.

Plaja Katsiki străjuită de masivul stâncos, este una dintre plajele de top ale Europei datorită aspectului inedit, nisipului extrem de fin și apelor cu un colorit aparte, fascinant.

Interiorul insulei este precum un caleidoscop. Mănăstirea Faneromeni, cascada Dimosari, taverne, sate mici, liniștite, case tradiționale din piatră, livezi de măslini, orașe vibrând în viață nocturnă, toate conturează o insulă cu o energie aparte.

Prin ceea ce oferă, insula este așadar o destinație potrivită pentru familii sau tineri. Vă invit acum să degustați puțin din tradiționalele produse culinare, produse după rețete binecuvântate de zei acum 4000 de ani.

Arrefi Nasr Eddin:

Luxor, una dintre cele mai cunoscute destinații ale Egiptului, prin denumirea ei duce cu gândul la opulența și luxul din timpul faraonilor, aici găsindu-se și reprezentarea lor cea mai cunoscută: templul. Construit în timpul faraonului Amenophis III, Templul din Luxor atrage anual mii de turiști datorită configurției sale inedite pentru lumea contemporană dar și prin istoria care îl plasează dincolo de era noastră. Impresionant prin dimensiuni și aspect, Templul a devenit întruchiparea unei lumi exclusiviste, pe care istoria a încadrat-o ca reprezentativă pentru evoluția umanității. Aceste artefacte contrastează însă în mod armonios cu modernele clădiri la fel cum oazele verzi potențează deșertul arid, creând astfel un ținut inedit pentru ochiul obișnuit cu modern și liniaritate.

Valea Regilor este unul dintre obiectivele turistice de interes mondial și este practic un cimitir al faraonilor și regilor care impresionează prin camerele mortuare deosebite. Vizita pe aceste tărâmuri vă va aduce mai aproape de atmosfera acelei lumi de început, toate atracțiile locale fiind conservate exclusiv în forma lor originală. Vă invit să urmariți un colaj cu câteva imagini sugestive.

17f9db6dc4d4d1b0ed5452a95361a0d3.jpg024a7ffb2c9b8f8f47ff9266a7200294.jpg60a9e382f2b510527d415ce2ef57fbea.jpg9acf6791bc10d6863f27c0c61e9717bd.jpg

Momentul a fost unul cu impact asupra celor prezenți datorită formei creative și atractive de prezentare. Pe lângă detaliile interesante și imaginile sugestive, reprezentantul Greciei și-a atras voturile de partea sa prin faptul că a adus pentru exemplificare câteva din felurile de mâncare specifice bucătăriei cu peste 4000 de ani tradiție.

Souvlaki (frigărui din carne de porc sau pui înfășurate în felii de șuncă), boureki( plăcințele cu legume și carne) sau loukoumades (gogoși cu scorțișoară) din care au putut gusta cei prezenți au fost apreciate și astfel au adus insulei Lefkada- Grecia titlul de ”Cea mai frumoasă destinație din lume pentru vacanța de vară”.

Și iată cum, tărâmul zeilor și-a adjudecat supremația mondială în față faraonilor, în materie de vacanțe de vis, datorită savorilor, culorilor și promisiunii spre veșnicie pe care o poartă în ei.

Inițiativa celor de la CHRISTIAN TOUR creează astfel un precedent frumos și interesant pentru edițiile viitoare ale Târgului.

Prezența de peste două decenii pe piața de profil a  agenției CHRISTIAN TOUR confirmă profesionalismul și dedicarea în transformarea celor mai frumoase vise de vacanță în realitate, promovând un concept elegant și detaliat în ceea ce privește petrecerea unui timp de calitate, cu impact pozitiv pe termen lung. Atenția la detalii, oferta diversificată, recunoașterea la nivel național precum și preocuparea permanentă a acestora în sensul asigurării unui sejur memorabil ”da capo al fine” mă determină să-i aleg pentru următorul meu sejur unde altundeva dacă nu în Lefkada!!

Sursa foto: pinterest.com, site-ul Christian Tour.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019!!

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close