Pizzeria neobișnuită…obișnuita familiei

Bunicii…Îi știm cu toții cum sunt: fermecători prin tandrețe, înțelepți și încăpățânați prin vârstă. De cele mai multe ori trebuie să fie cum zic ei. Și pentru că ne despart ani de experiență și, în consecință, un timing diferit al stărilor, ceea ce știu ei nu știm noi și invers. E în firea lucrurilor să fie așa. Și atunci, devine greu dar nu imposibil să-i convingi să încerce ceva nou. Să vă povestesc…

În familia mea, pizza a devenit decorul meselor tuturor evenimentelor cel puțin cotidiene. Am luat coroniță la școală, am sărbătorit în familie cu o pizza. Au venit rudele din străinătate, le-am arătat gustul autentic de pizza la noi acasă. Ne-am cumpărat prima mașină, am sărbătorit ”la botul cailor” la un picnic cu multă voie bună și cu pizza. Și tot așa. De fapt, cred că nu există vreun aliment care să fi traversat istoria și umanitatea cu atâta savoare și …devotament. Nu ne-am plictisit de acest gust versatil și delicios iar de când i-am descoperit pe cei de la DODO PIZZA, papilele noastre gustative sunt răsfățate cu arome delicioase și amintirile capătă savorile umanității.

Și cum sunt curioasă din fire, am vrut să știu care sunt secretele din spatele acestui gust memorabil. Am răscolit internetul și am dat peste blog Dodo Pizza, ”pizzeria neobișnuită”, un blog neobișnuit pentru o pizza la fel-în sensul cel mai bun al cuvântului. Acolo am descoperit că unul dintre secrete este modalitatea prin care se prepară aluatul.

dodo aluat

Atenția pentru detalii (precum temperatura ingredientelor folosite pentru aluat), profesionalismul și pasiunea echipei dar și transparența activității sunt câteva dintre secrete. Legat de transparență și accesibilitate, compania folosește o platformă online de vizualizare în timp real a activității. Această inovație permite ca sistemul să fie vizibil spre francizat și din alte țări, fapt ce îi asigură succesul mondial. In acest context, combinația IT și mâncare devine una extrem de avantajoasă pentru părțile implicate. Toate acestea transformă pizza DODO în reperul culinar desăvârșit și ingredientul minune al amintirilor noastre minunate. La toate aceste aprecieri la superlativ subscriu și cei care se bucură alături de noi.

Există o excepție însă. De fiecare dată când le povestesc bunicilor momentele speciale, văd pe fața lor, atunci când menționez de pizza că nu sunt entuziasmați și curioși. I-am întrebat ce părere au despre acest fel de mâncare pe care nici nu l-au încercat și mi-au răspuns foarte indiferent că pentru ei mâncarea adevărată are „oleacă de zamă și nu e o amestecătură de gusturi”!!

Hmmm… „Nu știți ce pierdeți!!”

Mă gândeam cum pot să-i „corup” și pe ei, să-i transform în fanii seniori ai gustului „amestecat” dar memorabil. Îmi era ciudă pe reticiența lor și pe încăpățânarea în a accepta ceva nou. Pe de o parte îi înțeleg: la vârsta lor, nimic nu-i mai încântă și totul trebuie să fie liniar. Însă parcă nu vreau să-i privez de o asemenea experiență gustativă deosebită!!

Ceva trebuie făcut în acest sens!!

Am vorbit cu mama, însă ea mi-a dat de înțeles că a capitulat demult în a-și convinge părinții să se bucure de avantajele modernității.

Ce să fac? Ce să fac??…. Să-mi răsfăț bunicii cu o pizza aburindă, topindu-se în gură, a devenit o provocare obsedantă!! Am pus un pariu cu mine însămi că voi reuși să-i corup cumva.

Am o idee!! Peste o lună împlinesc 18 ani. Clar trebuie să fie și ei prezenți la majoratul meu, nici nu admit altfel!! Am să-mi serbez ziua în oraș cu …pizza!! Asta e!! N-au cum să mă refuze și cum singurul fel de mâncare va fi pizza, nu vor avea încotro!!

….

Astăzi a fost o zi minunată! Pe lângă faptul că i-am avut pe toți cei dragi alături, am primit un munte de cadouri, am câștigat și pariul cu mine: bunicii au mâncat pizza!!!

Poate că dintre toate momentele acestei zile, clipa în care bunica a gustat prima felie de pizza a fost memorabilă.

În atmosfera de sărbătoare din jur, eu eram cu ochii pe ei să le văd reacțiile. I-am și pozat, discret, să am dovada izbândei mele. Din totdeauna bunica a fost cea îndrăzneață, curioasă iar bunicul mereu s-a lăsat inspirat și a avut încredere în alegerile ei.

După ce a luat prima bucată de pizza, fața bunicii parcă a radiat de plăcere. Efectiv savura fiecare bucată pe care o băga în gură, cu toată plăcerea anilor pe care îi avea. La început, bunicul se uita la ea ușor nedumerit și din ce în ce mai curios iar bunica, intuindu-i starea, ca de obicei, i-a dat și lui o felie, fără să-i spună ceva, doar sugerându-i nonverbal că merită încercată. I-am lăsat să-și savureze împreună acest moment, așa cum era și firesc pentru caracteristica lui de „primă dată” și apoi m-am apropiat, mimând că nu dau importanță momentului, să văd ce reacții primesc. M-au surprins cu entuziasmul lor, spunându-mi: ” Pizza aceasta e delicioasă chiar și așa fără zamă! Până la următorul tău majorat, adică pentru încă 18 ani de acum încolo doar pizza vom mânca dimineața, să îi savurăm gustul din plin” 🙂 Așa sunt ei: optimiști și glumeți când se simt bine. Trăsătura asta am moștenit-o și eu! Și așa se face că această zi a fost dublu memorabilă: pe de o parte ziua mea de naștere, pe de altă parte, „ziua de naștere” a bunicilor ca senior-fani pizza declarați!!

Meritul este pe de o parte al meu dar cel mai mult au contribuit cei de la DODO PIZZA care știu să combine aromele astfel încât să fie savuroși pentru toate vârstele. La aceasta se adaugă și cifrele impresionante ce-i caracterizează activitatea. Numai în luna martie a acestui an DODO PIZZA ROMÂNIA a livrat 29.483 de pizza, adică 29.483 de oameni au mâncat minim o pizza, într-o lună. Populația unui oraș a optat pentru pizza DODO, creându-și amintiri savuroase. Acest număr mai transmite că toate ingredientele sunt proaspete, sortimentele variate, prețurile accesibile, serviciile de livrare profesioniste și ofertele extrem de atractive. Și astfel cred că DODO înseamnă de fapt:

Dorite

Ocazii pentru

Delicioase

Obsesii!!

DODO PIZZA …

Sursa foto:

www. flickr. com/ photos/ dodopizzamedia/ albums

pinterest.com

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2019!!

1 gând despre „Pizzeria neobișnuită…obișnuita familiei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close