A fost odata si inca este …

De astazi sufletele noastre s-au regasit. Pornim pe drumul vietii lasandu-ne calauziti de lumina iubirii noastre. Fiecare apus si rasarit ne vor gasi aceiasi, slujind iubirii si negasindu-i pacate.

Au trecut 50 de ani de atunci. Iubirea noastra are inca sufletul tanar. Atingerea maturitatii a desavarsit-o. Ne privim copiii si ne simtim impliniti ca lasam o urma a faptului ca ne-am lasat calauziti de energia sufletelor….

Astazi Copoul m-a surprins cu verdele superb, tradand pamantul mustind de seva si vitalitate si cu evenimentul de premiere a nuntii de aur: 50 de ani de iubire si familie.

Am privit cu sfiala si curiozitate, cu usoara invidie-in sensul cel mai bun, dar si cu respect, cuplurile varstnice adunate la eveniment. Aveau lentoarea specifica varstei dar in priviri le stralucea iubirea si incantarea. Unii priveau contemplativ, altii isi rasfatau consoarta cu discrete gesturi de tandrete; unii zambeau din tot sufletul, altii parca regretau anii scursi. Fiecare avea o poveste si un destin, atat separati cat si impreuna. M-am uitat admirativ la toti si n-am putut sa nu ma intreb: oare voi ajunge si eu asa?

Destine si oameni prinsi in doua epoci: una care i-a format si dezvoltat si alta care ii va diferentia prin farmecul celei dintai.

Captivi in timpul propriu si in viitor, isi pastreaza cu sfintenie amintirile si aerul de altadata pentru a se simti in siguranta. Nu se regasesc in prezent decat prin copiii lor. Tehnologia nu-i atrage pentru ca stiu ca oamenii se desavarsesc doar prin alti oameni. Putinii care filmau cu telefoane moderne erau relativi tineri, undeva in jur de 60 de ani, probabil prieteni sau chiar copiii seniorilor premiati. Cei foarte in varsta pur si simplu traiau gen mindfulness activitatea, intiparind numai in memoria proprie evenimentul.

Peste noi toti, ningea cu flori de castan parca dantuind pe ritmurile deosebite cantate live de catre Aurel Niamtu…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s