Idei ratacitoare

In fond ce e viata? Ne intrupam din aceeasi energie toti, de niciunde- necuprins de mintea umana si ne indreptam spre nicaieri. Ne complicam putin sau mai mult existenta, ne cautam scuze si explicatii acolo unde le putem sesiza, neacceptandu-ne neputintele si limitarile. Ne blocam energiile acolo unde ar trebui sa le lasam sa curga libere, ne pierdem in amanunte si detalii nesemnifcative si irosim clipa de parca am fi nemuritori. Rareori ne iluminam si constientizam ca nu suntem definiti de ceea ce avem ci de ceea ce suntem. Ne folosim de cuvinte pentru a ne orienta si a ne crea spatii mentale. Un nume, un loc, un obiect, toate pronuntate ca si cuvinte, deschid in mintea noastra spatii diverse insa limitate de perceptii. Ocolim sensurile care nu ne avantajeaza si le subliniem pe cele care ne ajuta ….mastilor.

In majoritatea timpului mimam autenticitatea si o cautam precum cei de odinioara in goana dupa aur. Ascundem sentimente si emotii sau le evidentiem pe cele care ne ajuta sa pastram o stare de fapt avantajoasa.

Acum, mai mult ca oricand, mi se pare ca ne ascundem in cuvinte si sensuri marete, creionand personalitati ideale-in toate semnificatiile cuvantului.

Lasam bucati din noi in ceilalti si nu le mai revendicam pentru ca nu ne mai reprezinta. Secolul vitezei ne reconfigureaza mereu.

Si in final tot ce conteaza e ceea ce am simtit si cum i-am facut pe altii sa se simta…

2 gânduri despre „Idei ratacitoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s