Honda creează amintiri la viteze sigure!!

La aniversarea celui de-al doilea… majorat 😁, soțul și prietenele mele au complotat împreună pentru a-mi face un cadou inedit.
Era o dimineață frumoasă de martie, când soțul meu a primit un telefon misterios. Curioasă cum mă știu, am tras cu urechea dar nu am putut auzi decât: DA… A AJUNS? …FELINĂ NEAGRĂ…PREGĂTITĂ…REZOLV EU…. ” A ajuns o felină neagră pe care o rezolvă el??!!”- făceam eu legăturile în timp ce pregăteam cafeaua și îl auzeam vorbind. ”Hmmm…foarte ciudat! Oare îmi face cadou de ziua mea o… panteră? Neah…cred că îmi ia o pisică neagră totuși… Dar ce să fac cu ea? Ce să facem?” Și cum îmi trăiam eu scenariile mele, că deh, aparțin ”speciei” care poate juca cel puțin un rol în plus față de bărbați, vine lângă mine, mă pupa tandru pe gât și îmi spune că la ora 12 avem zbor spre Germania. Atât. Niciun detaliu în plus. ”Germania???!!” Încântarea mea și curiozitatea îmi sunt și mai mari acum. De ce tocmai Germania? Fac probabil o față nedumerită, cu o privire asemenea și, cum mă cunoaște foarte bine, nu apuc să întreb ceva că-mi și spune: ”Ai încredere în mine și te rog să nu-mi strici surpriza cu întrebări în plus!” Și zâmbește ștrengărește, acel zâmbet care m-a cucerit iremediabil din prima zi. (…)

Aterizăm pe aeroportul din Frankfurt, unde ne așteaptă o mașină închiriată cu care pornim spre…necunoscut. Cel puțin pentru mine. Misterul pe care îl trăiam îmi dădea o stare frumoasă pentru că eram cu Dragoș. Așa e el, mereu surprinzător, de încredere și foarte responsabil. Pe drum, nu am insistat asupra destinației, ne-am bucurat de muzică și de peisaje. Pe măsură ce înaintam, parcă începeam să recunosc decorul ce îl văzusem cu câțiva ani în urmă prin cursurile de pilotaj. Pasiunea pentru mașini, condus și dependența de adrenalina vitezei, sunt cele care ne-au apropiat și pentru care am făcut amândoi cursuri de pilotaj. Acolo am aflat de existența câtorva circuite mondiale în Australia, Maroc, Marea Britanie, Germania, Bahrain, Portugalia, Franța și Statele Unite. Și pentru că eram în Germania- mă gândeam eu- nu putea fi vorba decât despre celebrul Nürburgring pentru că înspre Nürburg mi se părea că ne îndreptăm.
Nu m-am înșelat.

Am ajuns.

Ne aflam la punctul de start al circuitului Nürburgring.

Imagini pentru nurburg

Imagini pentru nurburgring start line

Până să coborâm din mașină Dragoș mi-a înmânat o invitație pe care era trecut numele meu și prin care eram informată că eram desemnată de către organizatori ”pilotul lunii” pentru doborârea recordului de viteză pe o Honda Civic Type R.

logo-honda-romania_1567434073-150x150

Am rămas fără cuvinte. Era cel mai deosebit cadou de ziua mea.

Am coborât din mașină și am văzut-o.”Felina” neagră, din clasa hot hatchback ( compacte sportive) mă aștepta cuminte și impunătoare prin aspectul ei ușor futurist.

NOIR-CRISTAL-PERLe

Cei doi ”ochi” migdalați din față sugerau feminitate, semn că nu era o mașină exclusiv pentru bărbați dar era o apariție exclusivistă prin atenția pentru detalii și mix-ul de eleganță-sport care o făceau memorabila vizual, în primă fază. Eleronul foarte vizibil îi accentua forma sport, aerodinamică. Accentele roșii de la roți îmi sugerau eleganța unor pantofi roșii sport, ce-l încarcă pe purtătorul lor cu energii nebănuite. M-am plimbat puțin în jurul ei și i-am mângâiat contururile ferme și rotunjite pe alocuri.

2SVR2017BRAKEPADDETAIL-1-1140x500

”Ia-o și joacă-te cu ea cât vrei. Azi pista e doar a ta. Și pentru ca să nu te plictisești pe traseu, ți-am adus și un copilot”-mi-a spus Dragoș. Din mașină ieși, cu zâmbetul său luminos, Kevin Hart.

”La dispoziția dumneavoastră, domniță. Mă voi asigura că traseul dvs va fi cel mai vesel cu putință, astăzi mai mult ca oricând.”-zise Kevin.

Mă uitam când la unul când la altul. La Dragoș cu încântare, la Kevin cu privirea copilului care a așteptat mult timp un cadou. Acea uimire combinată cu nerăbdare și curiozitate.
Urcăm în mașină. Kevin, ca un adevărat gentleman, îmi deschide portiera și din prima secundă în care intru, senzațiile încep să mă facă să uit încet încet de statutul de femeie. Scaunul tip scoică îmi înconjoară corpul, într-o ergonomie a dinamicii, care îmi îndreaptă imaginația spre a mă identifica drept un pilot de Formula 1. Deja parcă mă simt mult mai puternică. Interiorul mă surprinde cu aspectul său de curse, masculin însă echilibrat. Îmi acord un răgaz pentru a analiza și a mă familiariza cu opțiunile. Nu pot să nu observ accentele roșii ale design-ului, ”pe ici pe colo prin punctele esențiale” cum ar veni. Simt din dreapta mea privirea lui Kevin, care spune la un moment dat, nevrând nici să-mi strice momentul nici să-l lase nepunctat: ”Mișcăm și noi o roată azi sau doar ochii? Sigur ai avut aceeași privire și când l-ai cunoscut pe Dragoș, altfel nu s-ar fi simțit precum o mașină valoroasă de curse știi tu când!” Am zâmbit, imaginându-mi în sinea mea exact momentul când ( aflasem prea tarziu de un proiect important pentru noi și, apropiindu-se deadline-ul, l-am motivat pe Dragos spunându-i că e o mașină de curse la bătut recordul de viteză pentru scrierea proiectelor) și mi-am spus că aceasta cursă va fi una foarte haioasă. Știa Dragoș de ce mi l-a adus fix pe Kevin: era omul care, numai privindu-l, putea să mă facă să râd ”seriously funny”. Cât despre mașină, mi se părea deja pe sufletul meu. Parcă fiecare detaliu mă reprezenta.

Sumar-2-750x365

Consola centrală, aparent simplă, era sofisticată și inedită, odată ce-i descopereai toate unghiurile și opțiunile. Cum ziceam, accentele de roșu până și la cusăturile manșonului schimbătorului, o făceau ușor feminină și…pasională.

2SVR2017024INTERIORGEARSHIFTKG-1140x500

O combinație intrigantă și memorabilă de putere și delicatețe. Confortul scaunelor, materialele tactile premium, cadranele de bord perfect integrate și armonizate vizual îmi sugerau că e rezultatul muncii unei echipe de profesioniști ancorați în viitorul automatizat dar care nu uită să lase și omului partea sa de acțiune. M-am bucurat să constat că are cutie manuală în 6 trepte pentru că doar așa se poate demonstra că știi și simți cu adevărat mașina. Îți oferă mai mult control. E plăcerea supremă a condusului: aceea de a deveni corp comun cu mașina și de a-i simți nevoile. Am apăsat butonul de pornire, în timp ce în dreapta mea Kevin căuta o muzică de fundal : ”Să vedem ce ritmuri auzim în timp ce tu îi stabilești ritmul de rulare.” –zise el. Frânturi de informații de la cursurile precedente de pilotaj îmi treceau prin minte: să nu frânez în curbă niciodată, să nu bruschez volanul, controlul tracțiunii, reglarea accelerației cu volanul, sincronizarea turațiilor cu schimbarea treptei de viteză și multe altele ce-mi sunt utile mereu. Prin apăsarea butonului, bordul s-a luminat iar motorul a prins viață și sunet. Kevin abia aștepta să ne punem în mișcare și se bâțâia ca un copil pe scaunul din dreapta : ”Doamnelor și domnilor vă rugăm să vă puneți centura de siguranță…aceea care vă asigură că ceea ce veți trăi veți și putea povesti!”- își începea el mucalit rolul de copilot.
Pe parcursul turului de încălzire Kevin mi-a spus o grămadă de bancuri și, cu fața sa foarte expresivă, la care trăgeam cu ochiul să nu îmi abat privirea prea mult de la traseu, mi-a indus o stare foarte faină. L-am întrebat cum e viața de părinte ( fiind tată a doi copii). Mi-a răspuns în stilu-i caracteristic: ”Păi cum să fie??!! Vin acasă obosit, stors de la muncă și văd mutrișoara aia mica care mă întâmpină cu energie și care parcă spune *Tatiiii ai venit acasă….ce bine-mi pare că mai am cu cine mă juca. Am dormit toată ziua, m-am jucat cu mami și acum, nu-i așa că tu vei fi calul meu și eu am să te țin de cap și am să mă bâțâi pe spinarea ta și am să te trag de urechi pentru a o lua la stânga sau la dreapta….E timpul să ne jucăm tatiiiii!* Ce să zic, foarteee relaxant…mai bine mă întorc la muncă, măcar știu că acolo mai sunt și plătit!” 😁Ajungând la subiectul „frici”, i-am cerut să-mi spună care e cea mai mare frică a sa : ” Să-mi fie refuzată plata cu cardul în magazin. Adică așa de față cu toată lumea să fiu refuzat! Nu se poate!! Îmi spui mie în privat, mă avertizezi dar nu faci circ și spectacol să vadă toată lumea, înțelegi ce zic?! Un refuz trebuie pregătit, analizat, discutat între patru ochi. Mă chemi în colțul ăla de magazin unde nu prinde unghiul nici camera de filmare măcar, fără martori și îmi spui frumos că ți s-a stricta POS-ul și trebuie să plătesc cash, eventual. Omul e o ființă fragilă, nu te joci așa cu sentimentele sale!!”

În timpul turelor, printre glumele lui Kevin, am remarcat și comportarea exemplară în rulare a mașinii, chiar la viteză mare. Frânarea poate fi modulată foarte mult, suspensiile adaptabile modului de rulare și cei 320 de cai ”neîmblânziți” în modul Sport, fac din Type R o ”felină” cu record de viteză printre suratele ei. Motorul sună încredibil de real, mai mai că văd camerele de filmat și pitstop-urile curselor de F1, atât de puternică e senzația de competiție. Cred că se citea pe fața mea încântarea și faptul că eram foarte prinsă în moment, că-l aud pe Kevin spunând: ”Să știi că nu te așteaptă niciun premiu și nu e nicio linie de sosire. Eu sunt premiul tău azi iar această bestiuță e doar modul meu de a-ți demonstra ca negrul nu e doar o culoare ci o stare. O stare memorabilă!”
În curbe, nu am sesizat nici supra si nici subvirare, ceea ce înseamnă că aceste aspecte au fost avute în vedere la proiectarea direcției și a tracțiunii. Stabilitatea foarte bună, aerodinamica bine gândită și sistemele de siguranță de ultimă generație, o recomandă pentru astfel de ”distracții” de weekend și nu numai.

„Spune-mi ce crezi despre relații”, i-am cerut eu pe undeva pe la a treia tură de pistă, după ce se detesionase puțin și văzuse că poate avea încredere în mine. Mi-a și zis : ”Am bănuit eu că voi femeile funcționați la fel de profi și la viteze mari!”
”Hmmm…relații? Ce-s alea? 🤣 Nu-mi plac maimuțărelile de la începuturile relațiilor. Când totul e roz și fluffy și toate dulcegăriile alea de dai în diabet numai când le privești! Crede-mă! Le început totul e fluturași, soare și vată pe băț și mai apoi totul devine cenușiu iar fluturii devin omizi. În ce mă privește, o relație presupune transpirație și efort de ambele părți…că doar nu o să car numai eu sacoșele de la magazin. Și mai presupune implicare și asumare: când vreau să schimb canalul de la tv, ea să-mi aducă telecomanda sau eu să-mi asum rolul de umăr pe care ea plânge când coafeza nu-i nimerește culoarea la păr! E complicat honey, cu relațiile. Și cred că toate ar trebui să se numească generic ”parteneriate domestice”. Mi s-a părut cam ciudat ce spunea și în momentul acela am călcat pedala de accelerație mai tare, făcându-l să exclame : ”Wow… nu știam că decolăm că-mi luam ursulețul de plus cu mine să vadă și el lumea de la înălțime!”

Imaginea lui cu un ursuleț de plus în brațe mi-a pus un zâmbet pe buze. L-am iertat pentru că își juca în fapt rolul de comedian și că el nu era așa. De asta îl și adoram, pentru că omul Kevin e cu totul diferit de actorul Kevin și asta îl face deosebit.
Am mai vorbit multe și mari minunății pe care aș vrea să le păstrez pentru mine doar. Cert e că, după vreo oră cam de circuit, am ieșit din mașină cu fălcile durându-mă de râs. Probabil Kevin avea mâinile cam albite de cât strânsese de portieră dar asta era și ideea: să fie ceva deosebit pentru amândoi. Nici el nu mai luase parte la o astfel de surpriză până acum.

„Data viitoare o facem în stilul meu”, mi-a spus Kevin.

La momentul când scriu acest articol, sunt în mașină cu Dragoș, ne îndreptăm către reprezentanța Honda România să vedem ceva oferte Honda. Ne-am setat pe gama Civic deoarece este una foarte versatilă și accesibilă. Cu o tradiție de peste 40 de ani (primul model a fost introdus în 1972), compactă și agilă, a fost intens transformată ca design de-a lungul timpului, astfel încât a ajuns să fie un hibrid ce a preluat câte puțin de la celelalte game, păstrându-și totuși spiritul care a consacrat-o. Știam că la reprezentanță vom găsi gama Honda civic de vânzare din care o vom putea alege pe cea potrivită bugetului și dorințelor noastre. Ne-au convins nu doar ziua aceea superbă pe circuit ( evident că nu s-a abținut nici Dragoș să nu dea o tură) ci și atributele Honda care o recomandă ca fiind o alegere de top. Cele mai avansate ansambluri de tehnologii de siguranţă, cei peste 50 de ani de prezență în industria auto, preocuparea permanentă pentru protecția mediului prin reducerea emisiilor de CO2, spiritul inovator prezent în fiecare model Honda, design-ul (interior și exterior) memorabil și inconfundabil sunt criteriiile ce ne-au făcut să ne decidem asupra achiziției și să recomandăm și altora marca HONDA.

Sursa foto: google.com, gif.com, hondatrading.ro

Articol scris pentru Competiția SuperBlog 2019!

3 gânduri despre „Honda creează amintiri la viteze sigure!!

 1. Ah, e simpatic foc Kevin, chiar îmi plac filmele cu el. Oferă o stare de bine povestirea ta. Mult succes, Sanda!

  Apreciat de 1 persoană

  1. As spune ca mi-a fost usor sa-l aleg fix pe el, avand in vedere energia lui si stilul, dar totusi nuuu!! I-as fi luat si pe The Rock, Mircea Eliade, Johnny Depp, Bendeac and so on😁😁🤭🤭🤭🤓🤓🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️ pacat ca e loc numai de un copilot😁😁🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️😆😆 in rest, nu stiu cat am reusit in scris sa redau energia si vitalitatea sa, m-am riscat cumva din punctul asta de vedere insa mi-a placut sa scriu si cred ca asta conteaza…Sa fie!!

   Apreciază

   1. Îi puteai băga pe toți în portbagaj că nu-i vedea nimeni. 😂 Contează că ți-a plăcut să scrii, clar!

    Apreciat de 1 persoană

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close