Zebra din…bucătărie

Sătui de viața de apartament strâmt și incomod, ne-am mutat la casă, unde am organizat spațiul după bunul plac, cu suprafețe generoase și aerisite. Am acordat o atenție deosebită bucătăriei pe care am proiectat-o gen open space, cu blat central de lucru, bine dotat.

„Nu știu alții cum sunt” dar eu consider bucătăria ca fiind locul unde se păstrează iubirea. Să fim realiști și să recunoastem că expresia „dragostea trece prin stomac” este una cât se poate de adevărată. Trec fluturașii, trece și „săptămâna oarbă” și rămânem doar cu „ce-am băut, ce-am mâncat”. Și mai e ceva: un stomac gol e o motivație să cauți, unul plin e tot o motivație…să rămâi!!

În ceea ce privește design-ul, pentru mine personal, bucătaria trebuie să îmbine într-un mod universal armonios utilul cu plăcutul. Înclin spre stilul minimalist dar combinat cu modernul dotărilor atât de necesare. Gătesc din plăcere și, în consecință, spațiul în care o fac nu trebuie să îmi distragă atenția în sens negativ ci să îmi stimuleze creativitatea și pasiunea.


Cam așa era în creierul meu când am început să mobilăm și să organizăm bucătăria.
Mi-am trasat pe hârtie ce îmi doresc de la noua mea bucătărie și am păstrat în minte ideile de pornire. Mi-am dorit să fie în primul rând confortabilă. Deoarece urma să îmi petrec relativ de mult timp în ea, era esențial să mă simt comodă, cu dotări funcționale. Am luat în considerare și faptul că o voiam durabilă și calitativă. Aceste atribute nu le puteam obține decât dacă urmam regulile generale minime de amenajare ale unei bucătării, și anume:

Ușor ușor se contura noul spațiu în care aveam să ne petrecem mare parte din timp. Cum ziceam, am optat pentru varianta de open space cu insulă. E singura pretabilă ca amenajare pentru spațiul generos pe care i l-am acordat bucătăriei: 50 mp.

Din proiect, casa avea să fie foarte luminoasă, cu accent pe lumina naturală. Și bucătăria beneficia de acest avantaj, pereții fiind mai mult de jumătate geamuri de sus până jos.Cu atâtea detalii și preferințe conturate, am apelat la un designer de bucătării. Și la apartament am procedat la fel. Experiența și ofertele exclusiviste materializate în colaborări cu firme de prestigiu, ne-au asigurat calitatea execuției și garanția îndelungată. Sunt convinsă că și acum va fi la fel, mai ales că era vorba despre aceeași persoană. Tot de la apartament știu că cei de la FRANKE sunt lideri pe piața de profil în amenajarea funcțională a bucătăriilor și nu a fost nevoie să-i reamintesc designer-ului că tot pe ei îi vrem, că a și venit la noi cu portofoliul lor de produse.

Am început discuțiile pentru conturarea opțiunilor în ordinea logică a operațiunilor specifice.Astfel, pentru partea de pregătire a alimentelor, am optat pentru plită Franke incorporabilă electrică, cu inducție, datorită faptului că se integrează perfect în varianta aleasă de noi. Mi se pare și foarte sigură și eficientă. Datorită principiului unic de funcționare, încălzind numai zona de contact cu vasul, nu prezintă risc de accidente casnice și nici nu se consumă energie inutil. Doar suprafața vasului se încălzește, restul plitei rămânând rece, fapt ce o recomandă ca fiind foarte comodă și sigură în utilizare. Am accesorizat-o cu o hotă cu neagră, cu putere mare de absorbție, consum redus și silențiozitate ridicată. M-am gândit la diminețile în care Dragoș doarme leneș în pat și nu aș vrea să îl trezesc cu huruitul clasic al hotelor low class.

Pentru chiuvetă am ales varianta din fragranite (o combinație de granit natural și rășină acrilică) datorită proprietăților deosebite pe care le prezintă. Rezistența mare la șocurile mecanice și termice, curățarea ușoară, suprafața igienică datorită tehnologiei integrată SANITIZED (ioni de argint), garanția de 15 ani sunt atribute care o recomandă ca fiind extrem de calitativă pentru segmentul de preț în care se plasează.

Am accesorizat-o cu această baterie Franke datorită aspectului ei exclusivist, cu finisaj crom de cea mai bună calitate. Rotația bateriei la 360 de grade și garanția de 5 ani sunt atribute care m-au făcut să optez pentru acest model.Ne-am luat si un cuptor electric si unul cu microunde. Ce mi-a placut mult la cuptorul electric este faptul ca are geamuri termoreflexive suprapuse, care creează o barieră termică ce împiedică înfierbântarea geamului exterior. Cele 121 de rețete presetate, reducerea timpului de gătit cu până la 20% comparativ cu cuptoarele convenționale precum și consumul energetic redus, m-au făcut să aleg modelul acesta și nu am regretat. Cu astfel de electrocasnice, gătitul devine o artă accesibilă oricui. Ba mai mult, pot să spun că, dacă eroii poveștilor ar fi avut astfel de dotări, destinul lor s-ar fi rescris altfel. Cenușăreasa nu ar mai fi fost atât de oropsită și probabil nici cenușăreasă pentru că ar fi avut mai mult timp pentru ea. Lupul din povestea caprei nu ar mai fi murit ci ar fi participat împreună cu aceasta la un concurs de bucătăreală. Vulpea nu ar mai fi avut timp să-l păcălească pe urs ci ar fi gătit împreună cu acesta pentru grădinița pădurii. Și tot așa… Continuați voi exercițiul de imaginație pe variantele posibile pentru a rescrie poveștile în care eroii au fost inițiați în lumea minunată FRANKE.

Și, să revin la bucătăria mea, nu puteam fără două elemente „wow”, care îmi fac bucătăria memorabilă și pentru cei care o văd. Am comandat o masă în formă de zebră pe care am pus-o într-o parte a bucătăriei, drept locul unde iau masa copii. E în același timp și un element de decor atunci când nu se ia masa. Din burta ei se rabatează două planșe de o parte și de alta care devin mesele celor doi copii iar după ce termină, sunt băgate la loc și zebra își reia forma sa. Am vrut să fie o motivație vizuală puternică pentru a-i deprinde pe copii cu ritualul mesei la timpul și în locul destinat acesteia, nu în dormitor, în fața televizorului sau a calculatorului de exemplu. E un detaliu pe care vi-l recomand și vouă: un element „wow” util și plăcut, care să vă facă bucătăriile memorabile și surse de inspirație pentru ceilalți. Și tot ca un element „wow”, de data asta pe segmentul adulților să zic așa, am pus la dulapuri mânere sub formă de floarea soarelui. Îmi place mult această plantă, mai ales pentru simbolistica ei: mereu căutând lumina.Pentru păstrarea alimentelor am optat pentru o combină în două uși. Suntem gurmanzi și ne place să știm că dacă ne „lovește” vreo poftă pe la 10 seara când ne uităm la un film , de exemplu, să găsim în casă tot ce dorim. Același criteriu al clasei energetice superioare ne-a ghidat alegerea.

Și uite așa, adăugând cel puțin o pată utilă de culoare, cu dotări semiprofesioniste și ultimele tehnologii la o atingere distanță, am reușit să transform locul de pregătit și luat masa, într-un loc atractiv pentru toată lumea. Achizițiile FRANKE ne-au satisfăcut toate pretențiile, într-un raport optim calitate-preț. Preocuparea pentru a îmbina tehnologiile din domeniu cu estetica și consumurile reduse dar și consultanța personalizată mă fac sa recomand cu toată încrederea produsele FRANKE.

Sursa foto și documentare:

– frankemagazinonline.ro

– pagina facebook FRANKE ROMÂNIA.

Restul imaginilor sunt creații personale.

Articol scris pentru Competiția Spring SuperBlog2020!!

%d blogeri au apreciat:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close