#SpreadTheNews

Trăim vremuri cel puțin interesante. Vremuri în care acea parte din noi, care s-a ascuns pentru că a fost copleșită de răutatea din jur și nu a avut puterea de manifestare, iese acum la suprafață. Partea aceea este umanitatea.

Să conștientizăm că nu suntem singuri, să empatizăm, să manifestăm compasiune, sunt coordonatele umanității. Mobilizarea tuturor ne poate salva. Uniți salvăm lumea, ne salvăm pentru că lumea suntem noi.

Urmăresc zilele acestea mai mult ca oricând, pentru că oriunde m-aș uita promovarea e intensă, ceea ce e foarte bine, diverse campanii ale unor ONG-uri, personalități, influenceri, care luptă cum pot pentru ajutorarea comunităților locale. Alături de aceștia , firmele private și organizațiile se alătură în acest demers comunitar.

Un exemplu în acest sens este și AUTONOM- o companie de închirieri auto,  cea mai extinsă rețea de mobilitate din România. Aceasta oferă spre închiriere gratuită (timp de 3 luni, cu posibilitatea de prelungire) mașini din flota Autonom din toată țara, pentru acele ONG-uri și fundații care au nevoie de mobilitate în misiunea lor, în lupta împotriva Coronavirusului. Măsurile de prevenire a răspândirii sunt foarte stricte, mașinile  dezinfectate iar personalul foarte bine instruit și atent în respectarea acestora. Mașinile preluate de la clienți în regimul D2D (door-to-door) sunt dezinfectate înainte de preluarea de la client și încă o dată la sediul Autonom, înainte de predare. Pentru detalii, apelați cu încredere  la numărul de telefon +40 747 277 61 sau prin email : help@autonom.ro.

mobilitate_ONG-1024x568

Ca posibilitate efectivă de colaborare, aș vedea un parteneriat cu  Crucea Roșie.

emblema_crr_desktop

Această organizație îmi inspiră mare încredere datorită istoricului ei, a principiilor fundamentale după care se ghidează și mai ales datorită vizibilității și transparenței acesteia.  Îmi imaginez sesiuni de transporturi cu voluntari, prin satele sărace, pe la bătrânii singuri, neputincioși, cărora să le fie înmânate pachete cu alimente sau cele necesare. Sau voluntari medicali care să ajute bătrânii cu livrarea medicamentelor, monitorizarea parametrilor de bază (tensiune arterială, glicemie, după caz). Cu alte cuvinte, un parteneriat pe proiecte și programe sociale adaptate contextului actual. Prezența în 33 de orașe a filialelor AUTONOM, asigură o bună acoperire națională și posibilitatea unui parteneriat activ în cât mai multe orașe.

Consider că este o inițiativă excelentă, dat fiind faptul că deplasările personale sunt cam limitate în perioada aceasta, multă lume nu deține un autoturism personal dar are nevoi diverse, fundamentale în fond. Sub egida unui ONG sau a unei organizații, deplasările și intrajutorarea se pot realiza mai rapid și cu mai multă eficiență.

Să împrăștiem așadar veștile bune și încurajatoare, pe cele care ne fac să nu ne mai simțim singuri!

Sursa foto și info: site-ul autonom.ro

Articol scris pentru Competiția Spring SuperBlog 2020!!

Un gând despre „#SpreadTheNews

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s