Alegeri din prezent cu impact în viitor

Nu îmi place să fac nimic la întâmplare fără o minimă documentare și responsabilizare a priori. Așa se face că, atunci când am descoperit că sunt gravidă nu a fost o mare supriză pentru că, în fond, am decis amândoi că e timpul să avem un copil, ne-am dorit asta și ne așteptam să se întâmple. Un copil e dovada vizibilă a iubirii dintre noi și totodată singura șansă la nemurire oferită nouă. Cum poți să nu-ți dorești asa ceva??!!

Ce a fost și rămâne surprinzător pentru mine sunt stările emoționale și schimbările de dispoziție pe care le experimentez, uneori fără voia mea. Mă simt mereu obosită și de aici am tendința de a amplifica totul sau de a trece cu vederea aspecte importante uneori. Însă totul e suportabil pentru minunea care se peterece în corpul meu și pentru care eu voi fi centrul universului ei pentru următorii cel puțin 20 de ani.

Copilul trebuie să ştie că este un miracol, de vreme ce de la începuturile lumii şi până la sfârşitul ei, nu a mai fost si nu va mai fi niciun copil asemeni lui. Pablo Casals


Ce sentiment minunat și unic această oportunitate care ne este oferită nouă femeilor! Și probabil că nu întâmplător ne este dată, pentru că o putem gestiona și ne putem îndeplini misiunea onorabil. Să simți cum crește o altă ființă în tine, care îți va moșteni fizicul și spiritul, să te faci responsabilă pentru viața ei chiar dinainte de a o vedea, e stare unică. E greu să îi explici cuiva cum și ce simte o mamă și cum e sufletul ei. Emoțiile și grija sunt incomensurabile și nu pot fi comparate cu nimic. Fizic vorbind, acum e parte din mine la propriu dar mai apoi va fi ca o extensie a propriului corp de care va trebui să am foarte mare grijă și atenție. Numai cine trece prin așa ceva poate simți corect și complet dar nu îi poate face efectiv pe cei din jur să înțeleagă. Aici e toată magia: a fi mamă, a te simți și acționa ca o mamă e o stare care nu poate fi înțeleasă din poziția de „outsider”. Putem înțelege cum se simte iubirea, ura, deznădejdea, disperarea, mândria și așa mai departe, toată gama sentimentelor și emoțiilor care  definesc deopotrivă bărbații și femeile, însă emoțiile mamei rămân înțelese doar de ea. De aici respectul, aprecierea, iubirea, preocuparea pentru sufletul ei, pentru faptul că numai ea știe prin ce trece.

E clar că nu pot prevedea nici măcar eu 100% cum și ce va fi, cum va reacționa organismul meu și ce voi mai simți ca stări și trăiri , însă ce pot face e să mă asigur că nu voi rata niciun moment sau amănunt esențial privind perioada aceasta.  Deja am început să mă documentez pe net și pe la cunoștințe despre ce oportunități ne oferă perioada asta și piața serviciilor de profil. E cert faptul că  de la mama nu pot afla prea multe pentru că, pe vremea noastră nu existau atâtea oferte și idei. Poate era mai bine, poate mai rău, poate ne-am complicat noi existența între timp, sau poate că ne-am făcut-o mai sigură,  nu mă pot pronunța încă. Pot spune doar că mă voi documenta foarte bine și voi alege varianta cea mai potrivită pentru mine și nevoile noastre. Pun accentul pe activitățile și serviciile pe care le am acum, specifice perioadei aceasta și mai puțin pe căutarea a nu știu ce produs mega ultra safe pentru că asta voi putea face și ulterior nașterii. Ideea de la care pornesc e să aflu ce pot face acum, în aceste 9 luni pentru binele viitor al meu și al copilului meu.

Tot căutând informații în stânga și în dreapta, am descoperit o serie de servicii și activități de care vreau să beneficiez. Vi le voi prezenta pe rând:

  • Pentru că mai toată viața mea am fost cam haotică în ce privește mâncarea și pentru că acum, știind cât de importantă este nutriția sănătoasă din timpul sarcinii, m-am gândit să apelez la serviciile unui nutriționist. Sunt convinsă că expertiza sa și abordarea personalizată îmi vor asigura un aport caloric și nutritiv suficient și corect echilibrat pe tot parcursul sarcinii. Cine știe, poate evit și acumularea de greutate în plus de care tot aud că se întâmplă în această perioadă.
  • Vreau deasemenea să contactez și un antrenor de fitness pentru că mișcarea e binevenită oricând, în limite și adaptată, evident. Plus că, parcă singură nu am așa determinare și mă iau cu altele, trecându-mi ziua și energiile în alte direcții. Recunosc, uneori sunt genul care se motivează din exterior, tocmai pentru a-mi amplifica bruma de motivare interioară de care dispun.
  • Intenționez să mă documentez  și pentru cea mai bună ofertă de economisire, un plan financiar adaptat de care să beneficieze copilul meu. Consider că e important și acest aspect, mai ales în lumea noastră centrată pe bani. Dacă ne-am fi bazat exclusiv pe troc, probabil că aș fi căutat să investesc în terenuri pe care să cultiv produse și să i le las moștenire. E și asta o idee însă cu banii va face ea-pentru că e o fetiță, ce va vrea și ce va avea nevoie la timpul acela. În fond, un cont de economii e binevenit oricând, oricui.
  • Aspectul cel mai important și care va avea un impact semnificativ atunci când va fi nevoie, dar sper din tot sufletul să nu fie, mi se pare stocarea țesutului de cordon ombilical ca sursă de celule stem, motiv pentru care am decis să recoltăm la naștere și celule din sângele ombilical. E o oportunitate de care eu nu am putut beneficia așa că vreau să îi ofer copilului meu și altora  șansa aceasta.
  • Neapărat vreau să fac și un test de screening genetic. E un domeniu foarte important și esențial pe care nu vreau să îl neglijez.

Evident că urmez și indicațiile medicului meu care îmi va recomanda un pediatru potrivit și profesionist.

Pentru partea medicală revoluționară, cum îmi place să îi spun, voi contacta ”Cord Blood Center – Prima bancă de celule stem din România” De ce ei? Pentru că sunt parte a unui grup organizat la nivel mondial, au o experiență de peste 20 de ani în domeniu și pentru că, din 2004 de când s-au înființat în țara noastră  oferă servicii medicale de top și  se  implică activ în informarea corectă a medicilor şi în educarea viitorilor părinţi privind valoarea terapeutică a celulelor stem din sângele ombilical și din placentă.

Documentându-mă pe site-ul lor am aflat că cei de la Cord Blood Center oferă chiar și recoltarea placentei și stocarea ei ca sursă de celule stem.
De ce insist pe aceste opțiuni? Ei bine, faceți vă rog, cititoarele mele și viitoare mămici, un simplu și greu în același timp, exercițiu de imaginație: vi se naște copilul fără complicații și aparent sănătos dar peste jumătate de an descoperiți o problemă gravă de sănătate precum o malformație la creier sau o altă boală cu potențial letal. Începeți să vă documentați frenetic peste tot și descoperiți că în străinătate se fac tratamente revoluționare bazate pe  celule stem recoltate la naștere, disponibile și în țara noastră. Dar dumneavoastră, nefiind informate complet sau nedând  atenție unui aspect ca acesta, nu v-ați preocupat din timp să achiziționați la naștere cel puțin un pachet la costuri minime. Vă privați propriul copil de o viață de calitate, condamnându-l inutil. Chiar propria dumneavoastră viață devine foarte greu de îndurat. Niciun suflet de  mamă  nu ar putea suporta chinurile propriului copil știind că le-ar putea preveni sau chiar stopa cu un gest simplu, fără durere pentru nimeni dar cu un impact major în astfel de situații. De aici și importanța acestei proceduri, deloc invazivă, cu beneficii reale în viitor.

Ei bine, toată această metodă revoluționară este disponibilă și în țara noastră, datorită clinicii de recoltare și păstrare Cord Blood Center de care vă spuneam mai sus. În esență, dumneavoastră nu trebuie decât să completați în site un formular prin care vă exprimați dorința de a beneficia de serviciile specifice fiecărui pachet ales iar de restul se vor ocupa cei de la clinică.

Acestea fiind scrise, sper că v-am convins de importanța acestei proceduri și că o veți include în preocupările dumneavostră pentru această perioadă, așa cum și eu am plasat-o în top 5 servicii pe care aleg să le folosesc pentru beneficiile pe care mi le aduc. Haideți să ne asigurăm viitorul prin puterea informațiilor primite la timp și a deciziilor asumate și responsabile. Să avem încredere în profesioniștii din domeniu și să conștientizăm impactul pe care alegerile noastre îl au în timp asupra tuturor. Vă mai ofer o comparație ușor de înțeles, ca un motiv în plus pentru a vă convinge: să considerăm echipa și serviciile ”Cord Blood Center” ca pe o ursitoare modernă care prevestește sănătatea și dezvoltarea armonioasă a copilului nostru!

Sursa foto și info: site-urile cordcenter.ro și unsplash.com.

Articol scris pentru Competiția SuperBlog 2020!!

Un gând despre „Alegeri din prezent cu impact în viitor

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s