Te recunosc din alte vieți…

Motto: Dacă nu există energie, nu există culoare, nu există formă, nu există viaţă.

Michelangelo Merisi da Caravaggio

Cândva, demult, pe o mare învolburată, un marinar plutea în derivă, cu echipajul decimat de o furtuna puternică. Epuizase toate ideile privind salvarea navei și odată cu ele și energia necesară. Abandonase și ideea că se mai putea face ceva și aștepta împăcat un val care să măture spre adâncuri ce a mai rămas din echipaj.

Încercând să își mențină echilibrul precar, se îndreptă spre cabina sa, ca într-o ultimă revedere a locului care-i fusese ”acasă” atâția ani. Se gândea să scrie un bilet și să-l pună într-o sticlă pentru când se va produce inevitabilul. Măcar cineva avea să dea de acea sticlă și îi va anunța familia. Scoțând din sertar cele necesare, văzu cu coada ochiului cum se rostogoli ceva pe jos. Se chinui, încurcat de tangajul puternic, să ajungă la acel obiect mic. Era de fapt o cutiuță. O deschise curios și constată că în ea se afla o piatră semiprețioasă, de un bleu intens, însoțită de un bilețel. Era de la Magdalena, soția sa, care-i strecurase la plecare cutiuța cu bilețelul pe care îi scrisese:

Creație canva.com

Se bucură nespus la vederea scrisului frumoasei sale soții și, cum nu mai avea nimic de făcut în această situație disperată, se hotărî să creadă în acest semn pe care nu-l primise întâmplător. Bărbat fiind, nu avea apetență pentru aceste detalii pe care le considera lipsite de importanță și încărcate de semnificații nevalidate concret.

Ținu așadar piatra preț de câteva clipe în palma stângă și simți cum un val de speranță și claritate pune stăpînire pe el. Intuitiv îi veni răspunsul că totul va fi bine. Să aibă răbdare și înțelepciune! Se lăsă pătruns de aceste energii și informații, pe care le absorbi cu toată ființa și înțelegerea sa. Când se simți destul de energizat, puse piatra în buzunar și urcă spre punte cu un alt tonus și cu o soluție despre cum să reziste furtunii. Nu trecu o oră și locul norilor apăsători fu luat de un cer senin de parcă nimic nu fusese înainte…Erau salvați…

Se întâmplă de foarte multe ori să am vise foarte aievea, care mă tulbură câteodată. Vreau să vă povestesc un vis mai ciudat, din categoria viselor simțite, cum îmi place să le spun, în sensul de trăite foarte intens.

Se făcea că mă plimbam printr-o piață indiană foarte aglomerată. De unde știam că e indiană? Datorită figurilor caracteristice foarte clare pe care le vedeam în stânga și în dreapta. Negustori neglijenți, pictați pe față, cu anumite comportamente ciudate mă făceau să mă simt foarte stingheră și cumva speriată. La un moment dat îmi atrage atenția jos ceva galben. Era un indian în poziția lotus, vopsit cu niște dungi albe pe fața-i bronzată, care avea în față o bucată de material galben. Medita cu ochii închiși. Nu făcea nimic, nici măcar nu era la fel de vocal precum cei din jurul său. Ca și cum ar fi simțit că cineva stă în fața lui, a deschis ochii, a luat bucata de material galben cu ceva în ea și mi-a întins-o, zicând:

Ia-o, e pentru tine! Pe tine te aștepta! Eu sunt doar mesagerul care trebuia să ți-o înmâneze. Ne vedem în alte vieți!

Și dispăru la fel de subit cum apăruse în fața mea! Am dat la o parte bucata de material galben și am descoperit un cristal alb, cu aspect lăptos, cu jocuri strălucitore de lumini pe suprafața lui ca și cum, în același timp, lumina era captivă în interiorul său. Atât am putut să văd că m-am trezit cu o stare ciudată și cu ceea ce-mi spusese indianul foarte clar întipărit.

Probabil că vă întrebați deja ce legătură au toate aceste relatări. Ei bine, în amândouă este vorba despre mine. Cum așa? Tot experimentând de-a lungul timpului fel de fel de senzații, stări și vise aievea, am decis că trebuie să fac o regresie temporală prin alte vieți și să descopăr cumva sursa acestor deja-vu-uri și trăiri ciudate, fără legătură cu prezentul.

Așa am aflat că sunt un suflet bătrân și că am fost când bărbat, când femeie. Marinarul din prima relatare sunt eu, cea din visul cu indianul tot eu iar acum sunt o tânără fascinată de esoterism și cristale. Aceste interese le-am moștenit se pare din viețile anterioare, care au avut ca laitmotiv pietrele semiprețioase. Din viața aceasta voi moșteni probabil conștientizările intense și relațiile neîncheiate din varii motive. Sunt pești ca zodie, fapt ce explică o parte dintre aceste aspecte: preocuparea pentru alte dimensiuni, neîmplinirile personale, caracterul mistic, reveria, profunzimile uneori neînțelese de către cei din jur.

Referitor la cristale am dezvoltat o adevărată pasiune pentru ele, nu doar pentru aspectul vizual remarcabil ci și pentru efectele benefice resimțite pe care le au.

În poveștile de mai sus era vorba despre Acvamarin și Piatra Lunii.

Acvamarinul mai este numit şi ”liniştitorul”. Utilizarea Acvamarinului este recomandată pentru cei care doresc să se apropie de o conştiinţă superioară şi care vor să privească pozitiv schimbările majore ale vieţii. Acest cristal îndepărtează stresul şi frica oferind spaţiu pentru pace și linişte. Acvamarinul are rol protector în fata vibraţiilor întunecate şi a obiceiurilor comportamentale negative. La nivelul minţii poate să îndepărteze gândurile care sunt în plus şi are rolul de a filtra informaţiile care ajung la nivelul creierului. De asemenea, tot la nivel mental acest cristal îndepărtează confuzia şi îmbunătăţeşte considerabil intelectul. Un alt aport important reprezintă faptul că poate contribui semnificativ la luarea unor decizii şi la finalizarea unor lucruri începute şi neterminate în plan spiritual acest cristal contribuie la îmbunătăţirea clarviziunii şi la modelarea intuiţiei.( sursa info stonemania.ro)

Datorită acestor proprietăți atât de binefăcătoare mai ales pentru zodia mea, mereu tulbure, contradictorie, confuză și duală, prefer Acvamarinul pentru a mă echilibra.

Cât privește Piatra Lunii, aceasta este renumită pentru capacitatea sa de a activa energia feminină, de a te reconecta cu sinele autentic, de a elimina energiile negative. Este piatra intuiției, a iubirii și a echilibrării mentale.

Cristaloterapia a devenit o metodă terapeutică renumită datorită eficienței sale dovedite de-a lungul timpului. Presupune utilizarea cristalelor pentru armonizarea energiilor corpului, pentru a calma emoțiile puternice, pentru a elimina anumite dezechilibre ale corpului fizic și spiritual. Deși aparent inerte și solide, cristalele sunt cele mai sensibile minerale ale Pământului, care vibrează continuu la diferite frecvențe și absorb energia din jur pentru că au o capacitate infinită în acest sens.

Există trei condiții pentru ca acestea să își facă resimțite efectele, și anume:

Creație personală PosterMaker

Nu întâmplător am plasat aceste condiții în ordinea aceasta. Dacă nu o respectați pe prima, celelalte două sunt în zadar, nu își mai au rostul. Un cristal contrafăcut, din sticlă sau mai știu eu ce alte materiale asemănătoare, nu va avea niciun efect indiferent dacă e curățat sau nu.

Am tot căutat de-a lungul timpului o sursă de cristale autentice, veritabile. Voiam cristale protectoare, bijuterii cu cristale și cristale pentru chakre și nu găseam toate aceste formule într-un singur loc. Asta până am descoperit cu încântare site-ul stonemania.ro care îmi oferă o multitudine de cristale terapeutice în multe formate, însoțite de numeroase informații prețioase despre ele. Certificatul de garanție și autenticitate a fost însă argumentul care a cântărit cel mai greu atunci când am stabilit stonemania.ro ca singura mea sursă de energii binefăcătoare.

Cum ziceam, folosesc cele două cristale amintite mai sus pentru a mă echilibra energetic și a-mi activa intuiția- acest sine qua non al zodiei pești. Mi-am comandat de pe stonemania.ro o serie de cristale și bijuterii pe care le alternez în folosire și purtare. Programul de fidelizare adoptat, cu plafonuri foarte accesibile de comenzi pentru reduceri substanțiale, e un avantaj în plus de care am beneficiat încă de la prima comandă.

Sursa foto: stonemania.ro

Așa se face că am o adevărată colecție de cristale, atât în formă neprelucrată cât și ca bijuterii. Port mereu brățări și coliere din cristale cu care simt că rezonez, Acvamarin și Piatra lunii în special, după cum vă spuneam. Nu port însă brățările pe amândouă odată pentru că energiile lor interferează așa că le port alternativ, pe zile.

Sursa foto: pinterest.com

Deasemenea, o dată pe săptămână, de obicei sâmbătă seara, am un adevărat ritual de purificare a chakrelor cu ajutorul cristalelor. Mă răsfăț preț de aproape o oră, cu muzică terapeutică și cristale plasate pe chakrele pe care le simt dezechilibrate. Da, e posibil să simți asta însă în timp, cu foarte multă concentrare constantă și cu momente de mindfulness.

Știați că…

Totalitatea chakrelor formează o coloană verticală în trup (numită sushumna). Uniunea aceasta aduce energie psihică de la conștiința pură (Dumnezeu) spre noi. Chakrele generează forma și comportamentul corpului fizic, precum și cea mai mare parte a influențelor mentale și a emoțiilor.
Sursa info volumul ”Puterea chakrelor”- Susan Shumsky
Sursa foto: stonemania.ro

Toată energia diversă acumulată de peste săptămână o refac prin acest obicei în urma căruia mă simt foarte bine și ”împrospătată” cumva, gata pentru provocările unei noi săptămâni, după ce duminica mă relaxez și petrec timpul vindecător alături de cei dragi.

Sursa foto: pinterest.com

Cât privește curățarea cristalelor, fac această operațiune tot săptămânal pentru a asigura purificarea lor și intensitatea efectelor. Tot documentându-mă în acest sens ( volumul ”Cristale. Tot ce trebuie sa stii pentru vindecare, purificare, dragoste, energie”- Cassandra Eason) , am descoperit următoarele metode de purificare pe care le aplic și eu pentru că sunt foarte simple și eficiente:

  • Pun într-un bol de sticlă adânc sau de mărimea cristalelor pe care vreau să le curăț, sare grunjoasă. Plasez apoi cristalele pe patul de sare și le acopăr cu un alt strat gros de sare. Pun bolul pe un pervaz cu un geam care să reflecte lumina soarelui și a lunii și le las așa 24 de ore.
  • Pe unele cristale mai sensibile, precum Piatra lunii, care se pot zgâria în contactul cu cristalele sării grunjoase, le spăl câteva minute bune sub jet de apă rece. Pentru a le usca, evit ștergerea lor cu cărpa și le plasez în lumina naturală, lăsându-le astfel cât e necesar să se usuce singure.

Concluzionând, pot spune că, asemeni unui organism viu, și cristalele au nevoie de îngrijiri speciale, de purificări și atenție deosebită. Însă toate aceste aspecte ne recompensează pe măsură, oferindu-ne sursa echilibrului și a clarității atât de necesare în aceste perioade tulburi.

Am integrat terapia cu cristale în ființa mea atât de mult încât sunt convinsă că și în alte vieți acestea mă vor însoți ca talismane ale evoluției personale, ca martori tăcuți ai conceptului de energii transcendente și vindecătoare.

Trăieşte cu adevărat clipa, lasă-te pătruns de toate energiile puternice care dansează în jurul tău. Ernest Hemingway

Articol scris pentru Competiția SuperBlog 2020!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s