Cu FRISOMAT ai spațiul mult visat

Anul acesta sărbătorim 10 ani de activitate pe piața firmelor de curierat. Spun ”sărbătorim” pentru că vorbesc și în numele angajaților mei care mi-au fost alături încă din prima zi de activitate. Și tot de atunci mă visez într-un spațiu modern, versatil și care să ne asigure confortul mult dorit, din toate punctele de vedere. Anii au trecut, experiențele s-au acumulat și cu ele au crescut și necesitățile de lucru. Totodată am reușit să conștientizez de-a lungul timpului importanța și impactul spațiului proiectat și materializat corespunzător, adaptat cerințelor activității.

În contextul actual pot să mă felicit pentru alegerea acestui obiect de activitate pentru că, mai mult ca oricând, acum firmele de curierat sunt singurele care mai activează pe plus în perioada asta.

Și cum ziceam, activitatea intensă din ultima perioadă mă obligă la achiziții și investiții pe care le fac  pentru a-mi menține statutul de firmă în top 5 afaceri locale dar și pentru a-mi mulțumi angajații pentru fidelitatea și dedicarea lor.

Una dintre mișcările majore pe care trebuie să le fac în perioada aceasta este și mutarea într-un sediu nou, mai spațios și care să ne ofere condiții mai bune de lucru. E o investiție pe care o vreau pentru următorii 10 ani cel puțin, așa că trebuie să mă informez foarte bine și să decid corect din multe puncte de vedere. Pe de o parte vreau să am în vedere confortul angajaților, să am un spațiu în care să nu-mi fie rușine să îmi aduc partenerii de afacere la o ședință de exemplu, să îmi pot amenaja și eu un birou pentru a putea fi alături de oameni în permanență, nu pentru a-i supraveghea ci pentru a le fi utilă în mod real.  Iar pe de altă trebuie să am în vedere și aspectele de cost, fiabilitate, mentenabilitate și rambursarea investiției pe termen lung. Pe scurt, vreau un spațiu care să mă reprezinte pe mine personal cu tot ce aduc eu ca plus valoare comunității locale, stakeholderilor și altor categorii de public pe care le deservesc. Un spațiu profesional dar și personal, versatil, pe care să-l pot amenaja și organiza după nevoile proprii.

Din vorbă în vorbă și din site în site, ca să zic așa, am aflat de soluțiile oferite de FRISOMAT. Cumnatul meu are un partener de afaceri- Mircea, care se ocupă cu transportul de marfă din depozitul comercial propriu către magazinele locale. Fiind cumva o activitate similară cu a mea, cu cerințe de organizare și funcționare asemănătoare, am cerut numărul său de telefon și am stabilit o întâlnire pentru a-mi face o idee despre spațiu. Mi-a spus prin telefon că este vorba despre o hală împărțită în spații de birouri și depozit și că este foarte mulțumit de această organizare pentru că îi oferă autonomie privind spațierea și aspectul final personalizabil îi asigură reprezentarea vizuală optimă în rândul angajaților și al partenerilor săi de afaceri.

Ajuns la sediul firmei de transport comercial, am fost plăcut surprinsă de faptul că era mai mult decât îmi imaginasem a fi, în sensul cel mai bun al cuvântului. Când am auzit la telefon cuvîntul  hală”, m-am dus cu gîndul la un spațiu auster, neprimitor, rece, oarecum insalubru și greu de gestionat sub raportul cheltuielilor. Însă, cum ziceam, ceea ce am văzut m-a făcut să mă decid foarte repede în ce privește viitoarea investiție.

Spațiul m-a surprins plăcut prin combinația de utilitate cu eleganță, criterii pe care eu le am în vedere mereu, chiar și atunci când mă gândesc să fac un cadou de exemplu. Spațiul mare a permis integrarea birourilor angajaților alături de zona de depozit, scutind astfel cheltuieli în plus cu alte spații dar și cu timpul necesar supravegherii și intervenției în caz de probleme. Amenjarea de ansamblu, cu elemente de decor din zona spațiilor elegante, personale, necomerciale, respectiv pardoseala din lemn, panourile decorative precum și elementele de iluminat perfect integrate într-un ansamblu plăcut privirii mi-au creat o stare de confort psihic și fizic pe care mi-l doresc și la mine pentru firma mea. E foarte important ca angajații să se simtă confortabil la locul de muncă, cu elemente corespunzătoare de iluminat. S-au făcut studii în acest sens iar concluziile acestora dăinuie peste timp, atribuind climatului de muncă un rol major în atingerea  perfomanțelor de către angajați.

Sursa foto: site-ul frisomat.ro

Detaliile tehnice pe care le-am primit despre  acest spațiu mi-au schimbat total concepția despre ”hale metalice”.

Creație canva.com

Astfel hala industrială marca  FRISOMAT este un spațiu personalizabil, realizat printr-o abordare integrată ce vizează aspectele specifice tuturor etapelor, de la cercetare și proiectare, până la serviciile post-vânzare.

Vizionând spațiile integrate în hala industrială de producție de la Frisomat, mi-am putut face mai mult decât o idee despre ce vreau și despre cum va arăta și noul meu spațiu. Am aflat cu surprindere de la Mircea faptul că atenția pentru detaliile cele mai mici specifice fiecărui proiect este o preocupare constantă a echipei FRISOMAT, aceștia deținând   controlul total asupra întregului proces de proiectare, producție, livrare și montaj. În faza de proiectare, Mircea a primit desenele de ansamblu 3D detaliate care aveau reprezentate și aspectele personalizate impuse. Tot el mi-a spus că i-au montat hala foarte rapid și ușor datorită profilelor din oțel, ușor de manevrat.

Aspecte ale proiectării halelor
Creație canva.com, sursa info site-ul frisomat.ro

Unul dintre aspectele specifice acestui tip de spațiu- hală de producție și birouri, este asigurarea climatului optim de muncă pentru angajați, respectiv asigurarea unei temperaturi constante și a iluminatului cât mai mult din surse naturale. Toate aceste amănunte au fost cu succes integrate încă din faza de proiectare, astfel că reprezentarea finală în teren a mulțumit pe toată lumea.

Creație canva.com, sursa info site-ul frisomat.ro

Mircea s-a declarat foarte mulțumit de oferta FRISOMAT și mi i-a recomandat fără a sta pe gânduri. Plus că ceea ce am văzut efectiv la el m-a convins fără putință de răzgândire. Deja mă și imaginam în propria mea hală FRISOMAT, în biroul meu de la mezanin, înconjurată vizual și auditiv de un climat optim de muncă, cu angajați productivi și dedicați datorită cadrului propice de lucru. Parcă le și aud clinchetul vocilor dimineața în mirosul ceștilor de cafea, cu o muzică în surdină și cu mulțumirea citindu-li-se pe chipuri. Am fost la rândul meu subalternă și cunosc sentimentul de oroare și lehamite-ăsta e cuvântul cel mai potrivit, cu care veneam de cele mai multe ori la lucru, acesta fiind un spațiu auster, neprietenos, fără putința de a fi personalizat. Și pentru că am trăit toate acestea, mi-am jurat să le ofer oamenilor mei toate condițiile poate mai mult decât optime pentru că, în fond, bunăstarea lor o reflectă pe a mea.

Managementul face lucrurile cum trebuie; leadershipul face lucrurile care trebuie.

Peter F. Drucker

Am plecat de la Mircea cu nerăbdarea de a mă vedea și eu cât mai rapid într-un astfel de sediu și cu bucuria că există asemenea soluții personalizabile și de calitate.

Articol scris pentru Competiția SuperBlog 2020!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s