Alegeți natural și nu veți fi dezamăgiți

În calitate de consilier dezvoltare personală ajut oamenii să facă alegeri inspirate și utile pentru viața lor. În acest sens mă documentez permanent, particip la simpozioane și urmăresc tot ce apare nou pe piața publicațiilor de profil. În fiecare an particip la Conferința Consilierilor de Dezvoltare Personală și prezint publicului un scurt material pe tematica acesteia. Anul trecut a fost despre ”Alegeri, decizii și impactul acestora”. Pregătindu-mă pentru Conferința de anul acesta, țin minte că….

Am tras o privire din culise, din semiîntuneric. Sala era plină de oameni de toate vârstele și ocupațiile. Știam de la organizatori că pentru această conferință anuală, interesul este foarte mare așa că trebuia să fiu și eu la înălțimea așteptărilor.

Am pășit energic spre microfon și mi-am început prelegerea, vorbind liber pentru că numai așa puteam inspira încredere în ce privește pregătirea și profesionalismul meu.

Mă aflu astăzi în fața dumneavoastră pentru a vă vorbi despre alegeri și decizii.

În fiecare secundă a vieții noastre alegem. Ne alegem pe noi, pe ceilalți, cum să fim, ce să facem. Alegem pe cine și încotro să privim, ce idee să punem în aplicare și cum, pe cine să iubim sau să ignorăm, cum și cu cine să ne petrecem timpul liber.  Încă din copilărie facem de cele mai multe ori alegeri inconștiente care mai apoi devin parte din viața noastră. Unele sunt nesemnificative, altele foarte importante sau chiar ne schimbă viața pentru totdeauna. Fiecare moment ne oferă posibilități numeroase, fiecare alegere deschide calea către noi oportunități.

Majoritatea oamenilor confundă termenul alegere cu decizie. Aparent au același sens însă există diferențe subtile de semnificații. Algerea poate fi definită drept capacitatea și oportunitatea de a opta pentru o anumită acțiune în timp ce decizia este concluzia sau rezoluția la care se ajunge după un proces mai complex de alegere. Alegem pentru că ni se oferă oportunitatea de a selecta, avem creat un context care impune această selecție deoarece ne oferă mai mult decât o alternativă. Decizia în schimb este rezultatul mai multor alegeri pe considerente diverse, pe baza faptelor și a nevoilor personale. De exemplu aleg să cumpăr o carte dar mă decid asupra titlului după nevoile mele de lectură și după ce mi se oferă ca titluri într-o librărie. Alegerea este așadar parte a deciziei, între ele existând  o relație ca de la parte la întreg. Dacă aleg să cumpăr o carte este pentru că mi se oferă o multitudine de titluri și pentru că doresc să citesc în format fizic și nu electronic. Dacă mă decid asupra unui titlu anume este pentru că doar acel titlu îmi satisface dorința și nevoia de cunoaștere și nu altul. Alegerea este așadar capacitatea în timp ce decizia este rezultatul final, primul pas în crearea unui comportament anume, a unui fel de a acționa.

În ce mă privește, în calitate de consilier dezvoltare personală, încurajez oamenii să facă alegeri inspirate și decizii pe care le pot pune în aplicare pe baza resurselor pe care le dețin.

…..

Ajunsă acasă, am pus la fiert un ceai, timp în  care m-a sunat Cristina, prietena mea cea mai bună.

-Hey…Ai fost minunată ! De fapt nu aveam niciun dubiu însă spune-mi cum ai reușit să îți revii cu tusea supărătoare pe care știu că o aveai? (În urmă cu două săptămâni, de la aerul condiționat din mașină mi se declanșase o tuse foarte supărătoare)

– Mulțumesc draga mea! Mă știi doar, aleg mereu ce e mai bun și eficient. Recomand și altora dar nu înainte de a proba pe mine. Am descoperit Gama Plantusin, produse naturiste împotriva tusei cu ingrediente exclusiv naturale și efecte garantate. Efectul sinergic al plantelor și uleiurilor din compoziția acestora au acționat ca un balsam binefăcător asupra căilor mele aeriene greu încercate de tuse. Așa cum eu mă consider- după anii de experiență- o profesionistă în domeniul meu și pot face recomandări utile oamenilor, la fel  si specialiștii Fares. Ei au încapsulat în produsele lor experiența deceniilor de practică precum și toată puterea vindecătoare a soarelui și naturii concentrată în roadele pământului. Îți trimit poze acum să vezi ce am folosit eu. Mă știi că ador produsele naturiste și mereu le prefer datorită proprietăților deosebit de încântătoare și eficiente pe care le au. Natura nu m-a dezamăgit niciodată!!

– Super…Chiar nu știam de ele. Mersi mult!

– Te invit la mine la un ceai să te convingi!

– Ok. Acum vin. Chiar m-ai  făcut curioasă!

Legenda spune că cele două mai sunt și astăzi cu ceaiul în față, povestind despre cum doar alegerile făcute cu naturalețe și inspirate din natură au efectele scontate și chiar mai mult decât atât!!

Articol scris pentru Competiția SuperBlog 2021!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s