Relaxare…tehnologică

Urmărind vlogul unui gamer celebru, mi-a încolțit în minte un gând și s-a născut o dorință ascunsă. Dar pentru că eu nu rezist foarte mult la a avea ceva în gând nematerializat, mai ales dacă stă în putința mea, anul trecut am decis că e timpul să-mi transform visul în realitate, la o ușă distanță. Am sacrificat camera de oficiu, undeva la 3×2 m și am transformat-o în camera de relaxare. Pe un perete mi-am așezat de sus până jos, pe rafturi, cărțile iar pe peretele opus am amenajat un loc pentru realitatea virtuală. E refugiul de week-end sau pentru serile cu prietenii.

Ideea centrală a încăperii a fost cea de confort tehnologic, la un preț rezonabil. Unde puteam să găsesc așa ceva dacă nu la cei de la Spacer-IT comes home în magazinul lor online.

Cu o experiență de peste opt ani pe piața de profil, cu un portofoliu variat și adaptat cerințelor diverse, nu am avut niciun dubiu în ce privește alegerea făcută.

În amenajare am pornit de la câteva idei schițate pe hârtie, și anume:

– ergonomie;

– calitate;

– confort;

– niciun ceas pe perete, vreau să pierd noțiunea timpului acolo;

– monitoare cu rezoluție optimă, amplasate în raza câmpului vizual;

– sistem audio performant, pentru experiențe totale;

-scaun special de gaming care să-mi păstreze corpul într-o poziție sănătoasă;

– iluminat adecvat.

Dintre toate acestea, piesa cu cel mai mare impact asupra corpului și de la care se conturează celelalte experiențe, este scaunul de gaming. Acesta trebuie să fie confortabil atât cât să permită concentrarea și nu starea de somnolență.

În achiziție am fost foarte atentă la specificații: greutate maximă suportată, suport lombar, reglaje, materiale utilizate.

Am intrat pe site, la secțiunea „scaune gaming” și mi-am ales modelul acesta:

Cât privește partea audio-vizuală, am ales monitorul full hd, format ecran Wide ( 3 monitoare) și 4 boxe portabile, sistem troller.

Pentru tastatură și mouse, am mers pe varianta wireless pentru a nu mă împiedica de cabluri inutile, atâta timp cât există soluții mai bune. Mobilierul mi l-am făcut la comandă pentru că doar așa puteam să potrivesc mărimile și să îmi aleg formatul convenabil pentru spațiul pe care-l am.

În final, consola arată cam așa:

Evident, cum era și firesc, prima probă eu am făcut-o. A fost într-un week-end la final de lună, după ce avusesem o săptămână foarte încărcată la serviciu. Sămbătă seara, m-am instalat comodă în realitatea scaunului meu și m-am lăsat absorbită de realitatea virtuală a unui joc online. În week-endul următor, mi-am pus o muzică de relaxare în boxe și mi-am făcut un moment meditativ cumva asenzorial în mare parte. Locuind singură, nu mai am pe nimeni care să mă deranjeze așa că am des astfel de momente de deconectare, chiar și dinainte de a avea camera asta specială. Uneori mai ascult un ebook interesant ori văd un film prin dispozitivul pentru realitatea virtuală. Mi-am propus deasemenea ca să-mi aloc un week-end special pentru a călători cu google maps-varianta în teren. Îmi place mult posibilitatea asta prin care mi se permite să descopăr locuri interesante și decoruri străine din confortul propriului scaun, fără vreun efort suplimentar. Clar, îmi place și să călătoresc în mod real, însă uneori parcă mă simt prea comodă pentru a mai precupeți vreun efort suplimentar în acest sens dar curiozitatea îmi rămâne activă și atunci recurg la astfel de călătorii.

De 1 mai când am fost liberi și a picat în mijlocul săptămânii, mi-am chemat colegii de birou și am făcut o sesiune de gaming la Playstation.

Îmi place mult această cameră, mai ales pentru confortul psihic pe care mi-l dă. E ca o oază de posibilități multiple de relaxare, solo ori cu prietenii, de deconectare de la banalul cotidianului. Numai gândul că o am, mă provoacă la a încerca mereu chestii noi. Mă gândesc bunăoară să-mi chem gașca la o sesiune de karaoke. Suntem cu toții cam fără voci, așa că va fi o distracție pe cinste.

Sursa foto pinterest.com, site-ul spacer.ro

Articol scris pentru Competiția SuperSpringBlog 2020!!